Annons

Förlorade sin far – då bjöd han vårdpersonalen på mat

”När man står där vid graven, tänker jag att man inte är mer än sina handlingar”. Eyli Markouch begravde sin far som avled i covid-19.  Men valde ändå att tacka sjukhuset.
”När man står där vid graven, tänker jag att man inte är mer än sina handlingar”. Eyli Markouch begravde sin far som avled i covid-19. Men valde ändå att tacka sjukhuset. Foto: Staffan Löwstedt

Sjukhuset kunde inte rädda livet på hans coronasjuka pappa. Ändå valde Eyli Markouch att tacka personalen på ett sätt de aldrig kommer att glömma.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

”Jag tvivlade aldrig på att de skötte sitt jobb”, säger Eyli Markouch om vårdpersonalen som tog hand om hans pappa.

Foto: Staffan Löwstedt

Många nya gravar har grävts på Tveta begravningsplats i Södertälje.

Foto: Staffan Löwstedt

Enkla, vita kors står på rad. De nygrävda gravarna på Tveta begravningsplats är ett tyst vittne till hur hårt covid-19 slagit mot Södertälje. Här vilar nu Eylis pappa Jakob.

Foto: Staffan Löwstedt

Jakob Markouch hann bara vårdas en natt på Södertälje sjukhus.

Foto: Staffan Löwstedt

Eyli Markouch.

Foto: Staffan Löwstedt

Enkla, vita kors står på rad. De nygrävda gravarna på Tveta begravningsplats är ett tyst vittne till hur hårt covid-19 slagit mot Södertälje och inte minst mot gruppen assyrier/syrianer.

Här vilar Jakob Markouch, guldsmeden från Libanon som kom till Sverige 1992 och hade fyra barn, nio barnbarn och många vänner. Men på begravningen var det bara några få som fick komma.

Annons
Annons
Annons