Annons

”Förlåt Anna Starbrink, men här går ni snett!”

Anna Starbrink (L).
Anna Starbrink (L). Foto: Alexandra Bengtsson

Det som händer just nu inom primärvården i Stockholm lever knappast upp till att den med störst behov ska gå först. Vi är djupt oroliga, skriver Stefan Nilsson och Jan-Åke Zetterström från Ersta diakoni och Ersta sjukhus.

Under strecket
Publicerad

Anna Starbrink och Daniel Forslund lyfter på SvD Debatt fram att de länge arbetat för att stötta nätläkarnas etablering, nu även med fysiska mottagningar. Förtjänsterna med att digitaliseringen äntligen börjar ta fart även inom vårdsektorn är vi nog alla eniga om. Liksom att flera behöver hjälpas åt att ta hand om Stockholms växande vårdbehov. Men tyvärr ser vi inte att systemet är förberett för att hantera balansen mellan nytillkomna entreprenörer och befintliga vårdgivare. Med påföljden att de mest utsatta och svårt sjuka riskerar att fara illa.

Värdig välfärd för alla. Det är vår vision på Ersta diakoni och kanske är den mer aktuell än någonsin när ojämlikheten inom vården ökar. Välfärden tillhör oss alla och fångar en övergripande ambition för samhället. En ambition som vi på Ersta diakoni ser oss ha en viktig roll i. Inte för vår egen skull, utan för människans.

Annons
Annons
Annons