Förhör i väntan på obduktionen

Sökandet efter psykologen Helena Berings mördare fortsätter på bred front, i dag med fler förhör av människor i hennes omgivning. I morgon får polisen obduktionsresultatet som kan ge svar på frågan när och var Bering mördades innan hon hittades vid Bålsta.

Under strecket
Publicerad
Annons

Tidpunkten för mordet är fortfarande inte känd. Det enda polisen hittills vet är att Bering sågs nära bostaden på Östermalm onsdagen den 18 augusti vid 14-tiden. Två timmar senare stod hennes bil parkerad vid färjeterminalen i Nynäshamn. Den försvunna psykologens kropp hittades i söndags kväll i ett skogsparti vid Bålsta, flera mil nordväst om Stockholm.
Frågan är om den 56-åriga Helena Bering dödats i skogen vid Bålsta, innan bilen kördes till Nynäshamn eller senare.

Polisen är än så länge förtegen om hur Helena Bering mördades. Enligt en uppgift till tidningen Aftonbladet skulle hon ha fått flera hugg i ryggen av ett vasst föremål.
– Den uppgiften kan vi inte kommentera av spaningstekniska skäl, säger Ulf Göranzon, presstalesman för länskriminalen i Stockholm till SvD.se.
. I Berings bil hittades en fläck som kan vara blodspår. Ett kriminaltekniskt laboratorium undersöker nu om DNA-rester kan stämma med prover från personer i brottsregistret. Svaret kan dröja yttreligare nåon eller några dagar.
Avspärrningen runt fyndplatsen är nu hävd och analysen av teknikernas fynd kan börja.
– Det har blivit en hel del. Platsen ligger ju vid en livligt trafikerad väg där en hel del människor vistats. Men allt visar sig säkert inte vara intressant, summerar Göranzon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons