Annons
X
Annons
X

Författaren Anders Paulrud är död

Journalisten och författaren Anders Paulrud avled på söndagen efter en lång tids sjukdom, 56 år gammal. Paulrud var kulturredaktör vid tidningen Aftonbladet under många år.

Av TT

– Det brinner i våra hjärtan och vi är så fruktansvärt sorgsna. Han var en av de allra bästa människorna, säger Aftonbladets informationschef Olof Brundin till TT.

I en öppenhjärtlig intervju i söndagens upplaga av Aftonbladet berättar Anders Paulrud om sin lungcancer. Sjukdomen fick honom att tappa 20 kilo och gjorde att han knappt kunde gå eller stå. I intervjun, som blev hans sista, berättar Paulrud att han inte känner någon smärta eller ångest.

Paulrud debuterade som författare 1994 med romanen ”Det regnar i Wimbledon”. Sedan dess har han kommit med ytterligare sex böcker. Han mottog flera priser för sitt författarskap. Bland annat blev Ett ögonblicks verk framröstad till årets bok av medlemmarna i Månadens bok 2003. Samma år utsågs den till årets bästa svenska bok av Bokhandelsmedhjälparföreningen. I höstas fick han ett stipendium av Svenska Akademien på 75 000 kronor.

Annons
X

Hans sista bok ”Fjärilen i min hjärna” kommer den 18 januari. (TT-TT Spektra)

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X