Företagsledare lovar större samhällsansvar

Amazons grundare Jeff Bezos är en av cirka 200 amerikanska företagsledare som skrivit under ett uttalande där företagsledare lovar att ta ett större samhällsansvar. Arkivbild
Amazons grundare Jeff Bezos är en av cirka 200 amerikanska företagsledare som skrivit under ett uttalande där företagsledare lovar att ta ett större samhällsansvar. Arkivbild Foto: John Locher

I en skrivelse som publicerades under måndagen bryter nästan 200 företagsledare mot årtionden av företagsortodoxi genom att slå fast att företagens uppgift är större än att skapa värde för aktieägarna, skriver New York Times.

Under strecket
Helen Preutz/TT
Publicerad
Annons

I ljuset av ökande skepsis mot företagens affärsmetoder försöker amerikanska vd:ar, däribland Apple-vd:n Tim Cook, General Motorschefen Mary Barra och Amazongrundaren Jeff Bezos, att stöpa om företagens roll i samhället. Förutom att generera tillväxt måste företagen investera i sina anställda, värna om miljön och ha ett etiskt förhållningssätt till sina leverantörer.

Uttalandet sammanfaller med ökande slitningar i den amerikanska företagsvärlden där företagsjättar möter växande kritik mot inkomstskillnader, skadliga produkter och dåliga arbetsförhållanden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons