Analys

Torbjörn Isacson:Företagsledare i politisk hetluft

Torbjörn Isacson

Jobben, skolan, vården, pensionerna och Vattenfall. Frågorna som blir heta i valrörelsen har redan börjat brännas rejält. Det berör en hel del företag, inte minst sådana som kontrolleras av riskkapitalbolag.

Under strecket
Publicerad
Annons

I framför allt skolorna har det närmast börjat brinna. Skolinspektionen stängde riksinternatet Lundsberg efter att rektorn hellre ägnade sig åt ripjakt än att ta tag i en så kallad nollning, eller snarare mobbning, där eleverna brände varandra med strykjärn. Med tanke på mängden gula kort som delats ut till Lundsberg så låg det röda kortet farligt nära till hands.

Skolelever tvingas numera alltså inte bara frukta att ägaren till deras skola sätts i konkurs, som JB Education, utan upprepat dåligt beteende kan leda till att skolan stängs. Som vanligt är flertalet av de drabbade helt oskyldiga, vilket onekligen gör sådana drastiska beslut komplicerade. Även om förvaltningsrätten i går sköt upp skolinspektionens beslut, så ligger ansvaret tungt hos – den nu utbytta – ledningen och styrelsen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons