Företagen som omsätter mest i ditt län

Vilka företag dominerar arbetsmarknaden i länet där du bor? Här kan du bläddra dig fram och se vilka bolag som omsätter mest – och hur mycket de omsätter i tusentals kronor.

Under strecket
Publicerad
Annons

Largestcompanies har för nionde året i rad sammanställt topplistor över det svenska näringslivet inom olika branscher och län. Se hur mycket de största företagen omsätter där du bor. I till exempel Östergötland, som annars domineras av industrier som Saab, Toyota och Siemens, når Stadium upp till en femte plats. Det gröna guldet finns i Västernorrland där skog, vatten och återigen skog upptar hela tio i topplistan.

Ingen annanstans finns ett enskilt företag som dominerar så som Volvo gör i Västra Götaland där de omsätter mer än de följande 20 största bolagen gör tillsammans. Gruvan toppar Västerbottens lista och Boliden omsätter dubbelt så mycket som Ikea gör i Kronoberg. Värmlänningarnas kafferosteri har i år bubblat upp till femte plats och byter därmed plats med Rolls-Royce som tappat från femte ner till Löfbergs gamla nionde plats.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons