Annons

Företag: Vi har inte betalat Greta Thunberg

16-åriga Greta Thunberg under sitt närvarande på världsekonomiskt forum i Davos. Arkivbild.
16-åriga Greta Thunberg under sitt närvarande på världsekonomiskt forum i Davos. Arkivbild. Foto: Valentin Flauraud/AP/TT

Företaget We don't have time går ut och pudlar. Det informerade aldrig den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg eller hennes familj om att hennes namn skulle användas i finansiella projekt. Bolaget säger också att det aldrig betalat Thunberg några pengar.

TT
Publicerad

"Vi har misslyckats med att i tid informera familjen Thunberg om att Greta skulle nämnas i vårt finansiella prospekt ämnat för att samla in medel. Ett prospekt måste beskriva verksamheten på ett rättvisande sätt, men vi är väldigt ledsna för att vi inte informerade dem om det. Jag har talat med familjen och de har godtagit vår uppriktiga ursäkt för vårt misstag", säger företagets vd Ingmar Rentzhog i ett pressmeddelande.

We don't have time beskriver sig som ett företag som vill bidra till att lösa klimatkrisen. Mellan oktober 2018 och januari 2019 var den omtalade klimataktivisten Greta Thunberg en av flera ungdomsrådgivare i företagets stiftelse.

Annons
Annons
Annons