Annons

Företag i Ryssland opåverkade

Det är en sommar kantad av naturkatastrofer. För de svenska företagen i de krisdrabbade områdena går det enligt egen utsago ändå relativt bra. I Ryssland har flera företag erbjudit sina anställda att vara hemma – något som få har nappat på. Skälet: Företagens luftkonditionering.

Under strecket
Publicerad

Ryssland upplever den varmaste sommaren på över 100 år och i Moskva har medeltemperaturen i juli varit sju grader varmare än normalt. Hettan har lett till mängder av skogs- och gräsbränder, i måndags brann det på runt tusen olika platser i landet och röken låg tung över huvudstaden. ABB är ett av många svenska företag som har verksamhet i de drabbade områdena.

– Vi har trappat upp vårt hälso- och säkerhetsarbete och delar ut vatten så att folk dricker tillräckligt. I vissa av våra fabriker har vi minskat arbetstiden och i Moskva, där vi har flera hundra medarbetare, har vi gått ut med en rekommendation om att inte utföra något fysiskt arbete som belastar hjärtat för mycket, säger Thomas Schmidt, presstalesman på ABB.

Annons
Annons
Annons