Annons

Smarta sättet att köpa begagnad Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Går du i tankar om att köpa bil? Nu finns Mercedes-Benz Certified Pre-owned, ett koncept som ger dig möjligheten att köpa en begagnad Mercedes-Benz med flera av fördelarna som finns med en ny bil.

– Vi har sett ett enormt intresse och många människor har varit positiva till det. Att kunna köpa en tidigare använd bil med många av de förmåner man får med en ny bil är väldigt attraktivt, säger Patrik Mårtensson som arbetar som Specialist inom Certified Pre-owned på Mercedes-Benz Sverige.

Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Att köpa en bil är både roligt och spännande, men det kan också kantas av frågor. Hur vet jag vad jag vill ha? Vad ska jag tänka på? Och hur ska jag finansiera den?

Nu finns Mercedes-Benz Certified Pre-owned, ett koncept för fordon som haft tidigare ägare men som är högst sex år gamla och som mest rullat 15 000 mil. Alla Mercedes-Benz modeller finns tillgängliga inom programmet så att du kan hitta just rätt bil för dig.

Alla bilar är testade i ett flertal olika kategorier för att säkerställa att de lever upp till de höga krav som ställs av tillverkare som av konsumenter. Samtidigt gäller den förlängda nybilsgarantin Mercedes-Benz Advance i 24 månader eller körning upp till 20 000 mil, beroende på vilket som inträffar först.

– Att få nybilsgaranti på en begagnad bil är ett stort plus för den som väljer en bil från Mercedes-Benz Certified Pre-owned. Det innebär en trygghet att bilen är godkänd av en certifierad verkstad och att alla delar är original, säger Patrik Mårtensson.

Att finansiera en certifierad begagnad Mercedes-Benz är lika smidigt som när man väljer en ny bil. Med Billån+ Begagnad och/ eller Leasing+ Begagnad kan man välja ett skräddarsytt finansieringsupplägg som passar de egna behoven.

Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Alltid testad av kompetenta experter

När du köper en använd bil via Mercedes-Benz Certified Pre-owned vet du att den har blivit godkänd av Mercedes egna experter. Under testerna går de igenom både insida och utsida av bilarna och ser över teknik, komfort och estetik. Under en kontroll går experter igenom den digitala serviceboken för att säkerställa att bilen är servad enligt tillverkarens föreskrifter och regler. Samtidigt kontrolleras mätarställningen.

Mercedes-Benz Mobilo – en vägassistanstjänst som tillhandahålls över hela Europa ingår också. Om något oförutsett inträffar täcks alla eventuella kostnader för bärgning, reparationer, lånebil med mera. Efter två år förlängs vägassistanstjänsten upp till 30 år i samband med varje service som utförts av en Mercedes-Benz auktoriserad verkstad.

Om det visar sig att du inte är nöjd med ditt köp eller om någonting inte känns rätt har Mercedes-Benz bytesrätt upp till 14 dagar. Du kan då ångra ditt köp och byta till en annan likvärdig bil eller en högre prisklass, förutsatt att den genomförda körsträckan är under 1 000 kilometer. Kostnaden för det uppgår till max 5 000 kr för kunden om bytet är till en modell i samma prisklass, är bytet över tillkommer mellanskillnaden.

Mercedes-Benz Certified Pre-owned finns på flera orter i landet, besök Mercedes-Benz hemsida för att hitta din närmsta återförsäljare.

Annons
Detta är en annons från Mercedes-Benz, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.