Fördel Rousseff inför söndagens val

Brasiliens sittande president Dilma Rousseff drar ifrån utmanaren Aécio Neves i opinionsmätningarna inför söndag när landets 143 miljoner röstberättigade väljare ska komma med sin dom.

Under strecket
Reuters, TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Flera tidigare opinionsundersökningar har antytt att den andra och avgörande valomgången i Brasilien på söndag blir en jämn historia, men i nya opinionsmätningar hamnar den sittande presidenten Dilma Rousseff i klar ledning. Två mätningar ger henne nu knappt 50 procent av rösterna, medan utmanaren Aécio Neves enligt undersökningarna får drygt 40 procent, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Den som ansågs vara favorit till att utmana Arbetarpartiets Dilma Rousseff i den första valomgången var miljöpolitikern Marina Silva. Men efter att Dilma Rousseff fört en aggressiv kampanj mot Marina Silva, där Silva bland annat anklagades för att inte kunna bestämma sig i vare sig skattefrågor eller den i Brasilien heta frågan om gayäktenskap, blev det i stället näringslivsfavoriten, den konservative Aécio Neves, som gick vidare till den andra omgången.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons