Annons

Förbundskaptenen: Det är ett förlorat halvår

För den ena kommer känslostormen timmarna innan laget samlas på arenan. Den andra har svårt att tygla dem under match.

Förbundskaptensduon Janne Andersson och Peter Wettergren pratar om det förlorade fotbollsåret, sina olika temperament och om hur relationen fördjupats när arbetsuppgifterna minskat.

Under strecket
Marie Carlsson / TT
Uppdaterad
Publicerad

"Jag har varit tränare i 38 år och alltid haft matcher eller träningar att förhålla mig till … det är tråkigt. Och när vi sitter och kollar på matchbilder kommer man in i det och tycker det är roligt och plötsligt kommer man på att det inte finns någon levande fotboll. Vi saknar det enormt", säger Janne Andersson.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Janne Andersson, här med Peter Wettergren till höger i bild, var upprörd efter den oavgjorda EM-kvalmatchen mellan Sverige och Norge på Friends arena förra hösten. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Innan Janne Andersson och Peter Wettergren tog över landslaget 2016 kände de inte varandra. "Jag fick ett jäkla förtroende redan första gången vi träffades. Jag har valt att vara assisterande men jag är inte intresserad av att vara någon konbärare utan vill få utlopp för det jag vill. Janne gjorde direkt ganska klart för mig att 'det här förväntar jag mig' och det var precis vad jag hade velat ringa in själv", säger Wettergren. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

– Jag brukar säga att man har två förhållanden: Ett är med hustrun och ett är med närmaste kollegan, säger Janne Andersson.

På tal om förhållanden får duon några frågor som liknar skoleken på ett bröllop.

Annons
Annons
Annons