Annons
X
Annons
X

Förbundet säger nej till AIK:s ansökan om spel i KHL

Svenska ishockeyförbundet avslår AIK:s begäran om att få spela i den ryska hockeyligan KHL.

Av SvD

Förbundet anser att svensk ishockey inte påverkas positivt av att AIK:s A-lag lämnar det nationella seriesyetemet för att spela i en liga bortom förbundets och RF.s kontroll.

− Vi är övertygade om att en sammanhållen inhemsk ishockeyrörelse bäst främjar svensk ishockey och dess utveckling, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund i ett pressmeddelande.

− Samtidigt vill vi också bejaka och stimulera att ishockeyns spelformer utvecklas och att det internationella inslaget ökar på klubbnivå, till exempel internationella cuper som inte utesluter spel i det svenska seriesystemet.

Annons
X

Förbundet påpekar också att AIK vid en flytt utomlands måste börja om i den lägsta divisionen vid en eventuell återkomst till det svenska seriesystemet.

Vid ett medlemsmöte i januari ville majoriteten av AIK:s medlemmar att de skulle fortsätta på spåret mot KHL. Men i samband med beslutet att skicka in en ansökan till förbundet, sade ordförande Peter Mellqvist att de inte skulle gå vidare med frågan om förbundet sade nej.

– Vi kommer att hedra förbundets beslut. Vi kommer aldrig gå emot förbundets vilja i den här frågan, sade han då.

SvD.se-TT

SvD

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X