Annons

Danske Bank riskerar USA-stämning

Danske Banks förre vd Thomas Borgen avgick tidigare i höstas, när en internrapport visade på omfattningen på den gigantiska penningtvätthärvan i Estland. Arkivbild.
Danske Banks förre vd Thomas Borgen avgick tidigare i höstas, när en internrapport visade på omfattningen på den gigantiska penningtvätthärvan i Estland. Arkivbild. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/AP/TT

En grupptalan mot Danske Bank förbereds av en advokatbyrå i USA. Det kan sluta med stora ersättningskrav från aktieägare, ovanpå eventuella böter och sanktioner efter bankens penningtvätthärva i Estland.

Under strecket
TT
Publicerad

Bakom initiativet står advokatbyrån US Market Advisors Law Group (USMA) i Washington DC, som fått uppdraget av en grupp investerare som handlat med Danske Bank-aktien under perioden februari 2014 till november 2018.

Danske Bank gjorde falska och vilseledande uttalanden samtidigt som banken inte berättade för sina aktieägare att de hade brister i sitt interna kontrollsystem för att motverka penningtvätt – ett kontrollsystem som dessutom vid upprepade tillfällen ignorerades av banken, skriver USMA i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons