Föraren gripen – en person hittad död i lastbilen

En person har gripits efter den misstänkta attacken mot en julmarknad i Berlin. Den gripne uppges vara föraren av lastbilen. En person som satt på passagerarsätet ska vara död, uppger den tyska nyhetsbyrån DPA enligt flera medier.

Under strecket
Omni, TT
Publicerad
Michael Sohn/AP
Foto: Michael Sohn/AP
Annons
Michael Sohn/AP
Foto: Michael Sohn/AP
Foto: Michael Sohn/AP

Händelsen inträffade i anslutning till Kurfürstendamm vid Kejsar Wilhelms minneskyrka i de västra delarna av den tyska huvudstaden.

– Det är fruktansvärt. En chock, säger Berlins borgmästare Michael Müller i intervjuer på attentatsplatsen enligt en livesändning i Berliner Morgenpost.

Den person som misstänks ha kört lastbilen har gripits, och ytterligare en person som befann sig i långtradaren dog i samband med att marknaden rammades, uppger en polistalesperson i tysk tv, enligt Reuters.

På sin Facebooksida skriver den svenska Victoriaförsamlingen i Berlin att det än så länge inte finns några uppgifter om att svenska medborgare är inblandade.

Församlingen uppmanar också sina medlemmar att meddela sina anhöriga om att de mår bra.

Via Twitter ber den tyska polisen om allmänhetens hjälp genom att stanna hemma och inte sprida rykten.

Polisens första bedömning är att det rör sig om en attack. Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan, säger att det inträffade i så fall inte är förvånande.

– Det är inte överraskande. En sådan här attack har varit väntad, framförallt av tyska myndigheter. De har ju varit väldigt duktiga på att avstyra andra attacker, säger han till TT.

Följ liverapporten:

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons