Förändring kräver stöd

Leda förändringar är en av chefens viktigaste uppgifter. Men omställningar väcker alltid motstånd. Därför måste ledningen ge chefen den support han eller hon behöver.

Under strecket
Publicerad
Det gäller att stå stadigt och inte dras med av de känslostormar som lätt uppstår vid förändringar.	Illustration: Susanne Ericson

Det gäller att stå stadigt och inte dras med av de känslostormar som lätt uppstår vid förändringar. Illustration: Susanne Ericson

Annons

Ett förändringsarbete får aldrig stanna av. Tar vardagssysslorna överhanden, kommer uppdraget troligen att misslyckas. Det bekanta och bekväma ligger nära till hands och alla kommer att återgå till att lösa saker som de alltid gjort.
Därför måste chefen se till att ha ett kontinuerligt stöd och resurser från ledningen för att prioritera förändringsarbetet oavsett situationen.

En förändringsledare ska ständigt var aktiv i gruppen och kommunicera visionen, framgångarna och målen. Det är viktigt att både uppmuntra, lyfta fram och coacha samtidigt som man har det eftersträvade slutresultatet i sikte.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons