Föräldraskap förbisedd framgångsfaktor

Att skaffa många barn är inget hinder. Tvärtom så är man då extra lämpad som entreprenör. Föräldraskap är en förbisedd framgångsfaktor. Jalbums grundare David Ekholm citerar Google när han säger: ”Do what you love and money will follow”. Vi lär oss jonglera och koka soppa på en spik och vi älskar våra företag lika högt som våra egna barn.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Varje morgon träffar jag en rutinerad fyrabarnsmamma och egen företagare. Klockan åtta har hon hunnit få iväg fyra barn till olika skolor, hon ser själv fantastisk ut. En stor rygga står packad, hon förbereder det som ska grillas till lunch i skogen. Köket är i perfekt ordning. Dessutom… hon har hunnit promenera en timme ute på Järvafältet - alla årstider, i alla väder, på vintern med pannlampa (!). Leendet som möter oss i dörren är strålande!

Varje dag chefar hon över fyra egna barn, åtta dagbarn och 16 föräldrar. Detta kräver sin kvinna. Ebba Pockendicker, som är min yngsta dotters dagmamma, säger: ”Jag är målmedveten och vet vad jag vill utan att jag talar högt om det. Jag tycker också om att vara flexibel och det kan jag vara eftersom jag är min egen. Jag jobbar hårt, är nästan aldrig sjuk. Jag gillar också att tjäna pengar.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons