X
Annons
X

Föräldrar vanskötte och misshandlade sina 13 barn

De slog sina barn rutinmässigt, lät dem inte duscha eller äta sig mätta och de fick aldrig gå till tandläkaren. Nu riskerar föräldraparet i Kalifornien 94 års fängelse.

Av TT

David och Louise Turpin, 57 respektive 49 år gamla, har ställts inför en domstol där de delgivits misstankar om tortyr, olaga frihetsberövande och övergrepp mot sina minderåriga och vuxna barn. Fadern David Turpin har också delgivits misstanke om oanständig handling mot ett barn.

Paret greps i söndags efter den makabra upptäckten i Perris, drygt tio mil öster om Los Angeles. Det hela uppdagades sedan en utmärglad 17-åring lyckats fly och slå larm. Poliserna som kom till platsen hittade flickans tolv syskon i åldrarna 2 till 29 år, några av dem fastkedjade i sina sängar.

Fallet med de 13 undernärda och inspärrade barnen har väckt ett stort medieintresse i Kalifornien. Polisen har under veckan genomfört en omfattande husrannsakan i villan där familjen bott sedan 2014.

Foto: Alex Gallardo/AP/TT Bild 1 av 3

Åklagaren Mike Hestrin svarar på frågor med bilder på de brottsmisstänkta föräldrarna vid sidan av podiet.

Foto: Damian Dovarganes/AP/TT Bild 2 av 3

Åklagaren Mike Hestrin gav vid presskonferensen en skakande redogörelse för hur föräldrarna plågat och vanskött sina 13 barn.

Foto: Damian Dovarganes/AP/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X