Annons

Föräldrar till gravt undernärd flicka inför rätta

I dag inleds rättegången mot de två föräldrar som står åtalade för vållande till kroppsskada (grovt brott) på parets gemensamma dotter, född 2017. Arkivbild.
I dag inleds rättegången mot de två föräldrar som står åtalade för vållande till kroppsskada (grovt brott) på parets gemensamma dotter, född 2017. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall

Föräldrarna kom in med flickan till akuten på ett sjukhus i Göteborg. Då var hon undernärd och nära döden. I dag inleds rättegången mot föräldraparet som står åtalade för vållande till kroppsskada på dottern, född 2017.

– Med tanke på flickans ålder kommer jag att tala med åklagaren och jag tror att vi kommer att begära att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar, säger den lilla flickans advokat Kristina Löfwall till TT.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren skriver i stämningsansökan att föräldrarna har gett sin dotter "bristfällig och ensidig kost" som inte var tillräckligt näringsrik. Flickan hade mycket låg vikt och uppvisade brist på bland annat vitaminer och mineraler i kroppen.

"Flickan var gravt undernärd, vi ser sällan så undernärda barn i Sverige. Jag menar att föräldrarna har varit oaktsamma då de inte gett flickan en fullgod kost och inte låtit sjukvården hälsoundersöka henne sedan hon föddes. När hon kom in till akuten var det enligt läkarna inte långt ifrån att flickan hade dött", skriver kammaråklagare Ximena Bene i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons