För upp Tibet på dagordningen

Under strecket
Publicerad
Annons

Tibets andlige ledare HH Dalai Lama har i dagarna avslutat sitt besök i Sverige med anledning av inbjudan på Scandinavium inför världskongressen i kognitiv psykoterapi.
Medierna har med stort intresse bevakat besöket av Tibets andlige ledare som är ett föredöme hur man löser konflikter enligt ickevåldsprincipen.
Dalai Lama har under decennier vädjat om världssamfundets stöd för att få till stånd en konstruktiv dialog med den kinesiska ockupationsmakten. Den kinesiska regimen gör samtidigt en gigantisk satsning för att med alla medel sätta den sista spiken i kistan för det tibetanska folket.

Kina är en storskalig diktatur men med Dalai Lama som motkombattant vinner de inte folkets förtroende. Den tibetanska exilregeringen vädjar till världssamfundet att föreslå för den kinesiska regimen att godtaga en objektiv medlare i förhandlingarna om Tibets framtid.
Den svenska regeringens intresse i frågan har sedan länge legat i linda och som demokrat ställer man sig mycket frågande till detta ointresse
inför Tibets situation. Dalai Lama är får ingen inbjudan till Rosenbad och hur ska man förklara detta mycket märkliga förhållningssätt? Den svenska regeringen stryker den kinesiska regimen medhårs och de diplomatiska förbindelserna med Kina är intakta, på bekostnad av bland annat Tibets utarmning.
Vi närmar oss de olympiska sommarspelen i Peking. Svensk idrottsrörelse går med munkavle och snart ska man delta i kanske världens mest påkostade jippo som endast har en enda uppgift och det är att den kinesiska regimen vill tvätta bort stämpeln som en diktatur.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons