Annons

En kulinarisk resa med Alain DucasseFör mycket flyg och för lite matporr med stjärnkocken

Alain Ducasse, född 1956, är en fransk prisbelönt kock som driver ett flertal restauranger. Han har totalt erhållit 21 stjärnor i Michelinguiden.
Alain Ducasse, född 1956, är en fransk prisbelönt kock som driver ett flertal restauranger. Han har totalt erhållit 21 stjärnor i Michelinguiden. Foto: Njutafilms

Svältfödda foodisar får inget matnyttigt till livs i ”En kulinarisk resa med Alain Ducasse”. En ny dokumentär med allför lite fokus på själva idéerna bakom Ducasses mat.

Publicerad

Av någon anledning verkar det som om tillgången på matporr i medierna skulle ha minskat under senare tid, åtminstone ser det ut så för mig som är van vid att alltid ha rörliga bilder av upphetsande kokkonst nära till hands. Ett tag hade jag i mitt kabelutbud (ah, kommer ni ihåg?) en kanal som hette BBC Food där Nigella och Jamie snurrade dygnet runt tillsammans med en skrikig tant från Asien som jag har glömt vad hon heter, som bossade med sin man i köket och som lagade fantastisk mat. Och diverse annat.

Nu är det bistrare tider, och jag hoppades att denna dokumentär om den så ymnigt stjärnbeströdde restauratören Alain Ducasse, detta levande franska nationalmonument, skulle lindra min abstinens något litet, i alla fall för stunden.

Foto: Njutafilms Bild 1 av 2
Foto: Njutafilms Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons