Annons

”För mig är Facebook ett fikarum”

IDAG SAMTAL. Somliga älskar det, andra hatar det och andra bryr sig inte över huvud taget. I elva artiklar har vi berättat om det gigantiska fenomenet Facebook och vad det gör med våra liv. Här är några av de reaktioner vi fått.

Uppdaterad
Publicerad

Idagsidan på Facebook.
Klicka här.

Blev medlem för att hålla kontakt med barnbarnen, se vad de höll på med och var intresserade av. De bor i Stockholm och jag på Öland. Konstaterade att barnbarnen var mycket engagerade av Facebookspelet Farmville, ett spel som går ut på att samarbeta, hjälpa och ge varandra gåvor. Eftersom verksamheten dessutom är bra övning i engelska, beslutade jag mig för att skaffa farm och bli deras granne.

Läsarkommentarerna nedan sammanfattade i ett ”ordmoln”, vanliga ord får störst utrymme. Klicka ”nästa” för en snabb bildresumé av artikelserien.

Foto: ILL: WORDLE.NET Bild 1 av 13

Människor och röster ur artikelserien om Facebook. Dag 1 , den 9 augusti, frågade vi folk på gatan vad de gör på Facebook. Många svarade att de mest tittar på andras statusuppdateringar.

Foto: DAVID MAGNUSSON Bild 2 av 13

10/8. Jonna Garphult har 270 vänner på Facebook. Ibland känner hon sig ensam ändå – men för det mesta skapar gemenskapen på nätet trygghet.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 3 av 13

11/8: Så här kan ett kontaktnät på Facebook se ut. Varje cirkel representerar en av Sven Ringmars 315 Facebook-vänner. Illustration: Paloma Pérez Lucero. Foto: Joakim Ståhl

Bild 4 av 13

16/8 Hanna Björklund använder Facebook varje dag, och för henne är det ett sätt att ständigt ha människor, liv och rörelse omkring sig.

Foto: ANNIKA AF KLERCKER Bild 5 av 13

17/8 Narcissisten är en av typerna på Facebook. Se fler av Lotta Sjöbergs typer i länken nere till höger. Illustration: Lotta Sjöberg

Bild 6 av 13

18/8 Anna Eidenberg har periodvis, som nu under sommaren, stängt av sitt Facebookkonto eftersom hon känt sig för beroende.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 7 av 13

23/8 Hur gör du på Facebook? Frågan ställdes till medlemmarna i Idagsidans grupp på Facebook. Svaren publicerades i tidningen och på svd.se tillsammans med personernas egna profilbilder.

Bild 8 av 13

24/8 Politiker på och utanför Facebook. Helena Odenjung är kommunalråd (FP) i Göteboprg och går in på Facebook varje dag. Peter Eriksson (MP) vill hellre träffa folk på riktigt.

Foto: BOBBO LAUHAGE, YVONNE ÅSELL Bild 9 av 13

25/8 Etnologen Stefana Broadbent: Även om vi har 500 vänner på Facebook, är det bara ett fåtal vi aktivt kommunicerar med och som kommenterar våra bilder.

Foto: SCANPIX/PRIVAT Bild 10 av 13

30/8. 15 år och redan veteraner på Facebook. Fr v: Sandro Rajalin, Hedda Dahlström, Ivar Kronqvist och Felicia Steen Holm.

Foto: VERONICA KINDBLAD Bild 11 av 13

31/8. Tre som tänkt om Facebooks framtid: Kristin Heinonen, PR-strateg, Andreas Ekström, journalist och Rickard Eriksson, grundare av Lunarstorm.

Foto: DANIEL NILSSON, JOHAN BÄVMAN, DAN HANSSON Bild 12 av 13
Bild 13 av 13
Annons
Annons
Annons