MayaSnubblande personal överskuggar vuxentacos

Tacos med vuxna smaker är inte fel men SvD Krogguiden tycker att det är trist när tillbehören är de samma till det mesta. Visst kan vi återvända men då inte för en helkväll.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Sötpotatispommes är goda att doppa i guacamole.

Sötpotatispommes är goda att doppa i guacamole.

Foto: Tomas Oneborg
Mycket spring i trappan blir det för personalen på Maya som har många tallrikar att leverera till varje bord.

Mycket spring i trappan blir det för personalen på Maya som har många tallrikar att leverera till varje bord.

Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Det mexikanska köket och framförallt olika former av tacos har fått allt större plats i Stockholm. Att Marisol Gil och Venancio Becedas som äger lokalen på Scheelegatan ändrade riktning från thai till taco för något år sedan är därför inte så konstigt. Med det sagt, så är det tydligt att Maya inte försöker vara autentisk mexikansk utan plockar influenser från både här och där, man till och med flörtar med svenska lokalpatrioter genom att servera tacos med Kalixlöjrom. Och kanske är det här problemet ligger.

Konceptet är alltså tacos men också smårätter. Vi, och i princip alla andra gäster, inleder med sötpotatispommes som vi doppar i en underbar guacamole samt en snäll men smaklig chipotlemajonnäs. Smårätterna är det vi är gladast över under kvällen. Vi slukar njutningsfullt de små salta gröna paprikorna och plockar i charkbrickans milda chorizo och ibericoskinka. Kvällens överraskning är den syrade vattenmelonen, en ny bekantskap vi definitivt vill återvända till.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons