Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Mat & dryck

Food Pharmacy: Vegansk paella med blomkålsris

SPG:s hälsoexperter, Mia Clase och Lina Nertby från Food Pharmacy, bjuder på nyttiga recept för hela familjen.

Nej men hej där lilla vännen, vad ska vi hitta på med dig då?

Annons
X
undefined

Förlåt, vad sa du … Vill du titta på valvakan?

undefined

Du tänker att vi ska servera dig med morotsstavar och köpedipp? Vi vill verkligen inte trampa dig på blasten kära blomkål, men lite bättre fantasi än så har vi faktiskt.

undefined

Vi tänker att vi gör blomkålsris av dig i stället.

undefined

Och att vi kokar dig med saffran, vitt vin, buljong och …

undefined

… mängder av härliga grönsaker. Vad får vi då tror du?

undefined

En smakrik paella med blomkålsris förstås! Perfekt söndagsmat, nu på söndag samt alla andra söndagar på året.

Vegansk paella med blomkålsris
(en stor panna som räcker till hela familjen)

1 blomkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
10 små tomater
1 burk kikärter
3 dl frysta gröna ärter
1 paket saffran
2 dl vin
1 dl lantbuljong
1/2 citron
en nypa färsk persilja
havssalt och nymalen svartpeppar

Hacka de två sorters lökarna fint och fräs på låg temperatur i pannan. Hacka paprikorna, tärna tomaterna, skölj av kikärterna och blanda ner med löken. Vänd ner saffran, vin och lantbuljong och låt puttra på låg temperatur en liten stund, tills blomkålen känns fin. Tina ärterna snabbt och vänd ner dem mot slutet. Ta av från plattan och toppa med några droppar citron, en nypa färsk persilja, havssalt och nymalen svartpeppar.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen