Föll från balkong – tvingas flytta hem

Flickan var nära döden av skadorna hon fick när hon föll från balkongen. Hennes pappa misstänktes för att ha försökt mörda henne. Socialtjänsten vill att hon ska tvångsomhändertas, men länsrätten har beslutat att flickan ska flytta tillbaka hem.

Under strecket
Publicerad
Annons

Svåra skador på skalle, lungor och käke, blödande mjälte och frakturer på axel, fotled och knä. Så illa tilltygad blev en tonårsflicka efter ett fall förra året. Sedan hon skrevs ut från sjukhuset har hon varit tvångsomhändertagen, vilket föräldrarna överklagat. Enligt länsrättsdomen som är en dryg vecka gammal har flickan stundtals svår ångest och rädsla, men återkommer ändå hela tiden till att hon vill åka hem.

Polisen misstänker dock att hon lever i en ”traditionell hierarkisk miljö med hedersinslag”. På sjukhuset har flickan hela tiden visat rädsla för män och uttalat rädsla för att bli dödad om föräldrarna får reda på att hon har en pojkvän. Flickan har, enligt länsrättens dom, en stark övertygelse om att hon är orsak till att hon föll från balkongen. Hon tar på sig skulden helt. Den polis som utrett det nu nedlagda brottmålet vittnar om att flickan inte får ha kontakt med pojkar och att fysisk bestraffning i form av aga utövas med slag med öppen hand i familjen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons