Folkaktierna illa ute – sälj Ericsson B

Teknisk analys letar främst efter aktier i en klar trend. Men teknisk analys kan även användas för aktier som inte visar någon klar eller en svag trend. Vissa aktier stiger eller sjunker inte så mycket utan rör sig i ett visst intervall. De pendlar mellan ett stöd eller motstånd under en längre tid. Sedan händer det något och aktien rusar eller faller i någon riktning för att etablera sig i ett annat intervall.

Publicerad
Annons

Den här veckan ska vi titta på två sådana aktier, folkaktierna Ericsson och TeliaSonera. Ericsson B har haft en trist utveckling sedan toppen i maj förra året då den noterades till över 90 kronor (utdelningsjusterat). Först föll aktien under sommaren 2011 och rörde sig sedan mellan 63 och 70 kronor. Aktien föll sedan ytterligare i januari och etablerade sig i ett ännu lägre intervall mellan 60 och 65 kronor.

Investtechs rekommendation är sälj. Aktien ligger i en svagt sjunkande trend och indikerar vidare svag utveckling. Och för tillfället testar aktien trendkanalens tak och motståndet vid 64-65 kronor, vilket kan ge en kortsiktig reaktion ned mot stödet vid 60 kronor. Om aktien bryter upp genom 65 kronor är det dock mycket positivt och flera köpsignaler kommer att ges. Men då kan du köpa tillbaka aktien. Du kan även köpa tillbaka aktien om den sjunker mot 60 kronor igen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons