”Folk ska bli glada av mina recept”

BAROCKDIETEN Edward Blom slår ett slag för överdådet, gärna inspirerad av 1800-talet. Hans kokbok är ett porträtt av honom själv, en historiskt bevandrad gourmet som tycker att man alltid ska servera för mycket om man har gäster.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Edward Blom, arkivarie, näringslivshistoriker och gastronom.

Edward Blom, arkivarie, näringslivshistoriker och gastronom.

Foto: Tomas Oneborg
TOMAS ONEBORG
Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Edward Blom är en äkta finsmakare. Redan vid sju månaders ålder upptäckte han att wienerschnitzel är godare än burkmat. Hans föräldrar var på resa i Österrike när den lille killen med högljudda protester lät förstå att han gärna ville smaka av den spännande vuxenmaten.

Lite senare var en av hans favoritlekar ”skafferipojken”. Den innebar att han smög in och fyllde små plastmuggar med allt vad ett skafferi kan innehålla: kokos, nötter, vaniljsåspulver, havregryn, sirap, honung. Sedan förtärdes allt under systerns skrivbord.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons