Annons

”Folk ska bli glada av mina recept”

BAROCKDIETEN Edward Blom slår ett slag för överdådet, gärna inspirerad av 1800-talet. Hans kokbok är ett porträtt av honom själv, en historiskt bevandrad gourmet som tycker att man alltid ska servera för mycket om man har gäster.

Uppdaterad
Publicerad
Edward Blom, arkivarie, näringslivshistoriker och gastronom.
Edward Blom, arkivarie, näringslivshistoriker och gastronom. Foto: Tomas Oneborg

Edward Blom är en äkta finsmakare. Redan vid sju månaders ålder upptäckte han att wienerschnitzel är godare än burkmat. Hans föräldrar var på resa i Österrike när den lille killen med högljudda protester lät förstå att han gärna ville smaka av den spännande vuxenmaten.

Edward Blom, arkivarie, näringslivshistoriker och gastronom.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2
Foto: TOMAS ONEBORG Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons