X
Annons
X

”Folk i partiet började bete sig osympatiskt”

Sveket från partiet tog hårt. Det blev lite för tyst hos vissa i den närmaste kretsen. Det fanns andra aktörer som gick till attack.

Men Anna Kinberg Batra vill inte se sig som ett offer.

– Men jag ser ju också och har lärt mig att man betraktas olika på grund av kön.

Hon har sparkat av sig skorna. Pumpsen ligger under skrivbordet.

Arbetsrummet påminner om riksdagens: avskilt, sparsmakat, lysrör i taket.

”Egentligen uppfyller jag nog kraven för hur en högerledare ska agera men det var just när jag agerade skarpt åt höger som jag fick den absolut värsta kritiken i medierna för att vara hård”, säger Anna Kinberg Batra idag.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 1 av 8

Nu har Anna Kinberg Batra ett arbetsrum på Handelshögskolan. Utgivningen av hennes bok ”Inifrån” sammanfaller av en slump med Moderaternas misslyckande i statsministeromröstningen.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 2 av 8

Pressträffen där Anna Kinberg Batra meddelade att hon avgick. ”Man är alldeles omtumlad och mörbultad och det tar ett tag innan man reser sig på fötterna och sträcker på sig”, säger hon idag.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 8

”Min slutsats är att jag tycker inte att beslutet var fel och jag tycker inte att det togs för tidigt. Man skulle kanske ha gjort det tidigare”, säger Kinberg Batra om att hon valde att öppna partiets attityd mot SD.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 4 av 8

 Tilltädande partiledaren Ulf Kristersson, avgående partiledaren Anna Kinberg Batra och förre partiledaren Fredrik Reinfeldt på första bänk när Moderaterna håller extrastämma på ett hotell i Stockholm för att välja efterträdaren till Anna Kinberg Batra.

Foto: Janerik Henriksson/TT Bild 5 av 8

Anna Kinberg Batra fotograferad på Mariaberget. ”Jag lärde mig att aldrig ta för givet att … att aldrig ta tillhörighet för givet egentligen. Vänner vinner man och är därför väldigt rädd om.”

Foto: Staffan Löwstedt Bild 6 av 8

Premiär för David Batras och Anna Kinberg Batra humorföreställning ”Elefanten i rummet - han som är gift med henne” på Rival i Stockholm. ”Jag gillar att vara gift med en komiker. Det gör att man tar sig själv på mindre allvar.”

Foto: Vilhelm Stokstad/TT Bild 7 av 8

Ulf Kristersson röstades ner som statsminister i en historisk omröstning den 14 november. ”Om det inte blir han som vinner då kommer det bli besvikelse. När det är för lite mat i krubban så händer det att hästarna bits”, kommenterar den förra M-ledaren motgångarna för partiet.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 8 av 8