Följ utvecklingen i Egypten 7/2

Många demonstranter är kvar på Tahrirtorget i centrala Kairo. Protesterna mot president Mubarak har nu pågått i fjorton dagar. Samtidigt har livet i Kairo börjat återgå till det normala, banker och affärer har öppnat men börsen är fortfarande stängd. Under dagen ska den nya regeringen ha sitt första riktiga sammanträde. SvD.se rapporterar löpande om de senaste händelserna.

Under strecket
Publicerad
Annons

12.00: Uppgifterna om vad som blev sagt på gårdagens möte mellan vicepresidenten Omar Suleiman och representanter för olika oppositionsgrupper går isär, skriver BBC. Vicepresidenten har sammanställt
ett dokument , som nytimes.com publicerar, där han skriver att de har lyckats komma överens om hur de fortsatta reformerna ska gå till. Samtidigt protesterade representanter ur oppositionen mot det påståendet. ”Vi kom inte fram till några resultat”, säger Mohammed Mursi från Muslimska brödraskapet till BBC:s reportrar.

11.17: Just nu pågår en symbolisk begravning på Tahrirtorget för den egyptiske journalisten Ahmed Mohammed Mahmud. Han sköts till döds den 28 januari när han tog fotografier med en mobilkamera från sin balkong.
Bilder från bönen sänds ut live på al-Jazira engelska kanal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons