Annons
X
Annons
X

Följ utvecklingen i Egypten 2/2

I går kväll tillkännagav president Mubarak att han sitter kvar till valet i september.

Men egyptierna nöjer sig inte med det och i dag fortsätter protesterna. Sammandrabbningar har utbrutit mellan demonstranterna på Tahrirtorget i Kairo.

SvD följer utvecklingen och rapporterar löpande.

[object Object]
Blommor ligger vid namnen på de människor som dog i samband med demonstrationerna. Foto: AP

21. 04 Egyptens vicepresident uppmanar genom statliga medier folkmassan att gå hem, och han säger att samtal mellan politiska partier är beroende av att protesterna upphör, skriver TT. Uppmaningen ska rikta sig till båda sidor av demonstranterna, enligt vicepresidenten.

20. 35 Under dagen har det kommit flera rapporter om hur journalister i Kairo blivit frihetsberövade. Nu anklagas Egyptens regering av den New York-baserade organisationen Committee to Protect Journalists för att organisera attacker på reportrar för att strypa informationen om oroligheterna till omvärlden. Regeringen förnekar detta, skriber AP.

20.11 USA:s president Barack Obama talade i en halvtimme på telefon med med Egyptens president Hosni Mubarak efter att denne annonserat att han avgår i september, skriver al-Arabiya. Obamas budskap är att han är tveksam till Mubaraks plan att sitta kvar i ytterligare sex månader, samt att en ordnad maktöverföring måste börja nu.

Annons
X

Obama vände sig också till det Egyptiska folket och sa att Amerika hör dem, och att de kommer att få den förändring de törstar efter.

19.41 Den statliga televisionen i Egypten sänder nu en order om att alla demonstranter ska lämna Tahrirtorget, på grund av ”provokativa element som slänger brandbomber”, skriver AP. Det var oklart vem ordern kom från.

Samtidigt kommer rapport från landets hälsominister Ahmed Sameh Farid om att en person dött efter att ha fallit ner från en bro. Personen ska enligt ministern ha tillhört säkerhetsstyrkorna, men bar civila kläder. 595 människor ska ha skadats.

19.15 Bråken uppges ha ebbat ut något och BBC rapporterar att de utdragna sammandrabbningarna vid egyptiska muséet verkar ha vunnits av oppositionen som lyckats hålla tillbaka det våldsamma anfallet av Mubaraksupportrar.

19.05 Flera källor uppger att säkerhetsstyrkor nu försöker upprätthålla utegångsförbudet genom att övertala människor att lämna torget och återvända hem. Enligt BBC har nya oroligheter brutit ut inte långt från den amerikanska ambassaden i Kairo.

18.46 Enligt uppgifter på Twitter tar sjukhusen i Kairo nu emot många med mycket svåra brännskador, antagligen orsakade av de bensinbomber som kastats från taken ner på demonstranterna.

18.44 Talesmän för säkerhetsstyrkorna uppger att minst en soldat dödats i dagens oroligheter. Enligt flera olika källor har minst 500 personer skadats i sammandrabbningarna. En del källor talar om så många som 1 500 skadade.

18.31 Enligt en av de egyptiska statliga tv-kanalerna är polisen nu på väg till torget beredda att skjuta skarpt mot demonstranter som vägrar lämna området. al-Jazira rapporterar att soldater beordrat boende i området att tömma gatorna och gå inomhus.

18.22 Demonstranterna som protesterat mot president Hosni Mubarak på Tahrirtorget i en dryg vecka är nu instängda på torget och BBC:s korrespondent uppger att konfrontationerna med motdemonstranterna närmar sig en kritisk punkt. Enligt al-Jazira hörs skottlossning på flera håll kring det mörklagda torget.

18.14 Enligt BBC har motdemonstranter tagit över områdena kring torget och bara själva torget är tryggt för de som kräver Mubaraks avgång. Soldaterna på plats är för få för att upprätthålla ordningen och kan bara försöka hindra Mubaraks anhängare från att tränga in på torget med full kraft.

18.08 Tv-kanalen al-Arabiya, med högkvarter i Dubai, har talat med en läkare som säger att det finns flera döda kroppar på Tahrirtorget. Enligt en demonstrant som BBC talat med är det stenarna som kastats från hustaken av Mubarak-supportrar som krävt flest offer. ”Många människor är täckta av blod och har brutna ben. Stenarna som kastas är mycket, mycket stora.”

18.05 Trots våldet och internationella påtryckningar vägrar Hosni Mubarak hårdnackat att avgå. En före detta underrättelseofficer säger till al-Jazira att han hoppas att armén kommer att avsätta Mubarak eftersom presidenten är ”beredd att bränna ner landet till grunden”.

17.56 Brittiska Guardian rapportera att ljuset stängts av på Tahrirtorget.

17.54 Skottlossning hörs nu från torget samtidigt som BBC rapporterar om ännu fler utländska journalister som angripits, bland annat en kvinnlig kameraman som utsatts för en brutal misshandel.

17.50 Enligt BBC har demokratiaktivisterna fortfarande kontrollen över Tahrirtorget men är under hårt tryck från motdemonstrantern som kastar stenar och bensinbomber. Ett vittne uppger för al-Jazira att det ligger flera skadade på torget.

17.43 Allt fler vittnen talar nu om att motdemonstranterna är poliser eller människor som fått betalt av polisen för att delta i kravallerna. Enligt ett vittne som al-Jazira talat med har polisen gått runt i flera områden och erbjudit pengar till människor som åker till Tahrirtorget och anfaller demonstranterna.

17.38 Enligt CNN har bränderna inne på muséets område nu släckts av soldater med brandslangar. Bränderna orsakades av de bensinbomber som kastats i samband med sammandrabbningarna i närheten. Kanalens korrespondent rapporterar bensinbomberna kastas av demonstranter som stödjer president Hosni Mubarak och den nuvarande regimen.

17.33 Reportrar från flera tidningar och tv-kanaler upgger att sammandrabbningarna blir allt intensivare. Tårgas skjuts mot demonstranterna som kräver Mubaraks avgång och bensinbomber haglar över området. Många demonstranter är instängda på torget och fruktar enligt CNN att ett blodbad kommer att ske när mörkret faller.

17.25 Vita huset har släppt ett officiellt uttalande där våldet i Egypten fördöms. Enligt uppgifter från FN har 500 personer skadats i dagens upplopp.

17.21 På hotellet Hilton som ligger inte långt från de värst drabbade området letar säkerhetspersonalen igenom rummen och beslagtar alla kameror.

17.18 Rykten florerar om att flera motdemonstranter som övermannats bar id-kort som bevisar att de är poliser.

17.13 Enligt al-Jazira har egyptiska muséet som ligger precis vid Tahrirtorget träffats av en brandbomb. Armén försöker släcka branden. Nyhetsbyrån AFP uppger att det handlar om två bensinbomber men att det är oklart vem som kastat dem.

17.12 Vittnen uppger för brittiska BBC:s arabiska kanal att kamelerna och hästarna som anföll demonstranter tidigare i dag tillhörde människor som livnär sig på att guida turister kring pyramiderna. Uppenbarligen ska de varit upprörda över att protesterna drivit bort turisterna och skadat dem ekonomiskt.

17.10 Enligt flera källor har de första ambulanserna nu nått fram till Tahrirtorget.

17.07 För uppdateringar från Egypten varje sekund, följ gärna Twitterflödet
#25jan .

17.05 Ayman Nur, ledare för oppositionspartiet Ghad uppger enligt BBC att han omringats av pro-Mubarakdemonstranter i centrala Kairo.

16.58: Uppgifter kommer nu in till BBC om att det kan finnas fler motdemonstranter i området utanför Tahirtorget än demonstranter på själva torget. En grupp utländska journalister har enligt kanalens reporter slukats av tumultet.

16.51: CNN:s reporter
Ben Wedeman twittrar om hur demonstranter vädjar till president Obama att ingripa. ”De är livrädda att ett blodbad är på väg att bryta ut”, skriver han. Wedeman ska också ha hört en militärofficer säga att man saknar ett strategi för att hantera situationen, och att man därför bara passivt observerar sammandrabbningarna. Den enda vägen ut från Tahirtorget just nu ska enligt Wedeman vara via arméns linjer till höger om moskén på torget.

16.47: Mörkret börjar nu falla över Tahirtorget i Kairo men än syns inga tecken på att upploppen avtar. Fortfarande syns bilder på människor som rör sig mot torget och stenkastning mellan demonstranter och motdemonstranter.

Anhängare till president Mubarak släppte betongblock riktade mot sina motdemonstranter från taken på byggnader runt om Befrielsetorget i Kairo, uppger en AFP-reporter.

Tv-kanalen al-Jezeera har uppgifter om att en byggnad ska ha satt i brand. Minst 500 uppskattas ha skadats i dagens upplopp, enligt osäkra uppgifter.

16.33: Google lanserar nu projektet ”
Crisis repsonse” - en källa med information om demonstrationerna i Egypten.

16.22: Flera journalister på plats vid Tahirtorget har rapporterat om hur demonstranter vädjar om hjälp från militären att ingripa i sammandrabbningarna mellan demonstraner och mot-demonstranter. Nu uppmnar även oppositionspolitikern ElBaradei militären att bryta upp gatustriderna som fortfarande är i full gång, framför allt med stenkastning, enligt
al-Jazeera. ElBaradei ska enligt al-Jezeera dessutom uppepat sitt krav på att Mubarak ska avgå som president senast på fredag.

16.15:
PJ Crowley, talesman för USA:s utrikesdepartement, säger enligt TT i ett uttalande på Twitter att USA är bekymrade av gripanden och attacker mot nyhetsmedier i Egypten. ”Det civila samhälle som Egypten vill bygga innefattar en fri press”, skriver han.

16.03: FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon enligt
BBC: ”Jag är djupt oroat över det fortsatta våldet i Egypten och uppmanar än en gång till återhållsamhet från alla sidor. Det här är en oacceptabel situation. Varje angrepp på fredliga demonstranter är oacceptabelt och jag fördömer dem starkt”, säger han.

Ban Ki-Moon uppmanar alla inblandade parter att omedelbart ingå i en dialog och menar att man inte ska underskatta faran med instabilitet i Mellanöstern. ”FN står redo att ge stöd åt sådana reformer i Egypten och andra arabländer som reflekterar folkets vilja”, säger han.

15.57:
BBC:s korrespondent i Alexandria rapporterar om hur mot-demonstranter har tagit sig ut på gatorna även där, inspirerade av händelserna vid Tahirtorget. Stämnigen i staden är mycket spänd och många är upprörda över hur demonstrationerna hindrat dem från att ta ut pengar och gå till jobbet, enligt reportern.

15.48: Statsminister Fredrik Reinfeldt säger till TT att han är oroad för att oroligheterna i Kairo kan användas som förevändning för ökad repression.

– Jag är alltid orolig för att våldsanvändning leder till att man ursäktar ytterligare repression. Vi ska aldrig glömma bort detta, att vi talar om ett land som i 30 år levt med undantagslagar, där det är säkerhetstjänsten och armén som är verkliga makthavare, säger Reinfeldt.

Han pekar på att armén i uttalanden hittills visat respekt för de folkliga protesterna och betonar att det är viktigt att den uppfattningen inte ändras.

15.42:
Dan Nolan, al-Jezeera, skriver på sin Twitter att vad som verkar vara tårgas nu kastas in bland folkmassan. Han ska också ha sett en pojke i 8-årsåldern bäras bort, medvetslös, på en mans rygg.

15.39: AFP citerar egyptiens utrikespolitiska talesman Hossam Zaki som säger att Egypten avvisar alla internationella krav på en omedelbar övergång till en ny regim.

15.36: Via telefonkonferens säger Sveriges utrikesminister Carl Bildt till TT att det är viktigt att skapa en konsensus i Egypten om vilka förändringar man vill se. Han säger också att Egypten är ett land där oppositionen är rätt svag. En förutsättning för ett bra val, säger han, är att oppositionen får tid att organisera sig.

– Ju tidigare desto bättre, men inte så tidigt att det blir en charad.

Han säger att ett snabbt skifte ökar risken för att de regimnära tar kontroll över valprocessen.

– Oppositionen behöver tid.

15.31: En reporter på Tahirtorget säger till
al-Jezeera att en av mot-demonstranterna dödats i gatustriderna. 100-tals har skadats.

15.24: Människor använder megafoner för att uppmana till lugn på Tahirtortget, enligt
BBC. Militär har också parkerat flera fordon över en väg nära Egyptiska museet för att sära på demonstranter och mot-demonstranter, som dock fortfarande kastar sten på varandra, uppger en korrespondent för tv-kanalen. Militären ska även ha dragit vapen och avfyrat varningskott i luften.

15.21: En märkbart skärrad kvinnlig demonstrant berättar för al-Jezeera hur hundratals kvinnor och barn som befinner sig på torget inte kan ta sig därifrån.

15.14: Gulf News reporter
Abbas Al Lawati twittrar från Tahirtorget: ”Såg just en utländsk journalist jagas av en grupp med vapen. Han var ensam. De har honom. Gud hjälpe honom”, skriver han och uppger även att han sett en kvinnlig journalist från AP med lätta huvudskador.

15.13: Även Muslimska brödraskapet avvisar president Mubaraks utspel om att han ska stanna fram till presidentvalet i höst, rapporterar TT.

15.12: Enligt Daily News Egypt-reportern Sarah El Sirgany kom Murabaks folk till torget ”beväpnade och på hästar”
twittrar hon.

Al-Jazeeras
Dan Nolan twittrar om ”åtta män på häst och en på kamel” som sprängde muren av demonstranter.

15.07: Al-Jazeeras korrespondent rapporterar om skottlossning på torget.

15.00:
Al-Jezeera har uppgifter om mer än 100 skadade i konfrontationerna på Tahirtorget. Enligt en av tv-kanalernas reportrar på plats har motdemonstranter tagit över tre militärfordon och är nu på väg mot andra sidan torget.

14.58: Wael Nawara, generalsekreterare i oppositionspartiet al-Ghad, säger att våldsamheterna på Tahrir-torget mellan Mubaraks kritiker och hans anhängare stänger dörren för att presidenten diskret ska kunna stiga ur rampljuset.

– Vårt erbjudande om ett säkert och värdigt slut är nu över, säger han till TT och tillägger att oppositionen inte har uteslutit en lösning där Mubarak stiger ned men stannar i landet som medborgare.

Han säger att oppositionen är fast besluten att inte ta till våld på gatorna.

– Men om Mubarak vill döda fler människor finns det inget vi kan göra, förutom att stå där och betala priset för vår frihet. Vi svarar inte med våld mot andra människor, men om Mubarak vill mörda fler för att behålla makten är det hans val.

14.37: De skadade läggs på kartongbitar, filtar eller vad man kan uppbringa, rapporterar SvD:s Bitte Hammargren. Man stänker vatten ur flaskor i deras ansikten. Skador är framförallt blödningar, skallskador och frakturer, uppger hon. En av läkarna som kom för att demonstrera men som nu har fått rycka in vid ett av de provisoriska fältsjukhusen uppskattar antalet skadade till 20.

14.33: Nya skadade anländer hela tiden till platsen där SvD:s Bitte Hammarsgren är placerad på torget. ”Några ligger avsvimmade på marken. Frivilliga läkare jobbar frenetiskt och hinner inte svara på frågor” skriver hon i ett sms och berättar att hon inte kan se några ambulanser. ”En kille bars nu hit med fraktur i benet.”

14.29: Oppositionspolitikern Mohamed ElBaradei säger till
BBC att han är mycket oroad att sammandrabbningarna som just nu äger rum på Tahirtorget ska resultera i ett blodbad. Han anklagar den egyptiska regeringen för att ta till ”skrämseltaktik”. Mot-demonstranterna kallar ElBaradei för ”ett gäng råskinn”.

– Jag anser att detta ytterligare ett symptom eller någon annan indikation på en kriminell regim som bedriver kriminella handlingar, sade han enligt TT.

14.26: En av de skadade från stenkastningen på Tahirtorget är från samma by som Mubarak.

– Ned med Mubarak, ned med korruptionen, skriker den unge Muhamed Said när han blir omplåstrad, rapporterar SvD:s Bitte Hammargren.

14.22: Efter en ny offensiv från motdemonstranterna förs flera blodiga skadade över torget, rapporterar TT:s utsände. Vissa fångar har också tagits från motsidan, som demonstrationsvakterna nu försöker föra till soldatposteringar, men som får ta emot hugg och slag längs vägen.

Al Jezeeras reporter lämnar uppgifter om att minst 15 personer skadats i sammandrabbningarna. SvD:s Bitte Hammargren säger att hon kan räkna till 10 skadade bara där hon står.

Demonstranter ska ha kallat på militären att ingripa.

14.20: Internationella tv-bildar visar hur ett stort antal personer på hästar och kameler har dundrat in på torget, snärtandes med piskor, enligt TT. När ryttarna vände om och red tillbaka igen slets flera av dem ned från sina hästar och misshandlades av demonstranter.

14.19: – Ned med regimen! ropar de skadade som får första hjälpen, rapporterar SvD:s utsände.

14.16: SvD:s Bitte Hammargren får chans att prata med mannen som blöder från ansiktet. Han berättar att hans namn är Ray och att han är född i Egypten men numera bor i New York. Han kom till Kairo i går för att delta i demonstrationerna och befann sig i frontlinjen när mot-demonstranter försökte ta sig in på torget. Vad som började med knuffar eskalerade snabbt till stenkastning mellan de två sidorna, förklarar Ray. Själv träffades han i ansiktet, över näsan, som nu blöder kraftigt.

– De har fått mig att blöda men jag är stolt! ropar han genom telefonen från Kairo.

Enligt Ray är mot-demonstranterna kriminella som släppts lösa från fängelset.

14.06: Det är färre demonstranter ute på gatorna i dag.

– Många är uttröttade och har inte sovit ordentligt på en hel vecka. I går såg man spädbarn och folk med kryckor, det gör man inte i dag, säger SvD:s Bitte Hammargren på plats på Tahrirtorget i Kairo.

14.03: Trots våldet är Bitte Hammargren inte orolig för egen del.

– Alla i oppositionsleden förstår att jag är utländsk reporter, de vill bara att jag ska lyssna på dem så att de får ut sitt budskap.

14.02: Demonstranterna som SvD:s Bitte Hammargren pratar med säger att regimen betalar folk för att komma till motdemonstrationen.

– De bussar hit folk för statliga medel. De använder våra pengar mot oss, säger en man.

14.00: Demonstranterna skriker slagord som ”På ett fredligt sätt, på ett fredligt sätt” och ”Murabak, din gamla fegis, din gamla USA-agent”.

Motdemonstranterna skriver ”Nu räcker det med demonstrationer”, rapporterar SvD:s Bitte Hammargren.

13.58: Enligt SvD:s Bitte Hammargren separerar nu armén grupperna från varandra.

– Medborgargarden har bildat en mänsklig kedja för att hålla dem separerade.

– Det är mycket aggressivare stämning i dag. Det har varit stenkastning, men inte just nu.

13.55: SvD:s Bitte Hammargren befinner sig på torget just nu, hon står intill en skadad man som ligger på marken och får första hjälpen.

– Han blöder från pannan och ansiktet.

13.39: al-Jazeeras reporter Dan Nolan uppger att Murabakanhängarna har drivits ut från torget.

13.36: En al-Jazeera reporter som befinner sig på torget vittnar om att en del människor är skadade.

– En man framför mig är svårt skadad. Hans huvud är fullständigt krossat. Stenar flög i alla riktningar. Det är fullständig förödelse, säger hon i direktsändningen.

Vit rök syns över torget.

13.26: Det blir mer och mer oroligt och aggressivt på torget. På al-Jazeeras live-tv-sändningar ser man hur sten kastas genom luften. Sammandrabbningarna är intensiva.

13.25: Flera rapporter om mindre sammandrabbningar på Tahrirtorget kommer från olika nyhetsmedier.

13.20: Nu rapporterar TT om att anstormningen stannat upp. ”Bråk förekommer och föremål kastas mellan de två lägren, men inget beväpnat våld pågår” skriver nyhetsbyrån.

13.18: Al-Jazeeras reporter på plats berättar att folk tar upp käppar för att ”förbereda sig för det oundvikliga” men andra tar bort föremålen och påminner dem om att de är där i fred.

13.10: Ännu rapporterar inga andra nyhetskällor att det är sammandrabbningar på torget.

Däremot att Murabakanhängarna har tagit sig in på torget och att de båda grupperna nu står öga mot öga och skriker utan armén mellan sig.

Många twittrare berömmer dem för att de kan lägga band på sig.

12.59: AP rapporterar om sammandrabbningar. Folk slåss med käppar och några har blivit skadade och blöder från huvudet.

12.55: Murabakanhängarnra har nu tagit sig igenom avspärrningarna på Tahrirtorget och försöker ta över.

Demonstranterna står ansikte mot ansikte, med bara en låg metallbarriär mellan sig.

Stämningen är mycket uppskruvad och flaskor viner i luften, rapporterar TT.

12.48: En strid ström av Murabakanhängare är på väg mot Tahrirtorget i Kairo, twittrar al-Jazeeras Dan Nolan.

”En kille säger att det är Murabaks försök att få det våldsamt så att han kan stänga ner det.”

12.45: Oppositionen vädjar också till folket att fortsätta demonstrera och på fredag ansluta sig till ”the Friday of Departure” från alla provinser till Tahrirtorget, tv-huset och parlamentshuset.

– Oppositionen är redo att förhandla med vicepresident Omar Suleiman endast efter att Murabak avgått, sa oppositionens talesperson Musfafa Naggar i ett uttalande på onsdagen, rapporterar Reuters.

12.37: En ny massdemonstration verkar vara att vänta på fredag.

”Många demonstranter säger till mig att om Murabak inte har avgått på fredag ska de marschera till presidentpalatset efter fredagsbönen” twittrar al-Jazeerareportern Dan Nolan.

I måndags hotade oppositionen med att göra samma sak om armén inte valt deras sida tills på torsdag morgon.

12.35: al-Jazeeras reporter
Dan Nolan twittrar från Tahrirtorget i Kairo.

Där är stämningen fortfarande god. Folk står fint i kö till vattenkranen mitt på torget, folk erbjuder mat och dricka och stämningen är lite som på Woodstock.

”Nu piskar en kille som klätt ut sig till Murabak en annan kille som är fastbunden på ett träkors och ska symbolisera det egyptiska folket” skriver han.

12.28: Landets parlament har suspenderats tills man har granskat valet i slutet av förra året, som anklagats för att ha varit riggat. Regimens parti NDP vann stort och valrörelsen präglades av våld, rapporterar TT.

12.15: Folk är oroliga för nya sammandrabbningar mellan Mubaraks anhängare och motståndare, särskilt i Alexandria. I dag är första gången man ser hans anhängare demonstrera på gatorna och många menar att de är betalda.

”En av de män som syns heja på Murabak på tv och försöker ta sig in på Tahrirtorget är känd i sportkretsar för att var en betalad 'hejarklacksledare'”,
twittrar Sarah El Sirgany, reporter på Daily News Egypt från Kairo.

Enligt vissa twittrare får de 400 egyptiska pund, cirka 330 kronor, för att demonstrera en dag.

11.45: En del demonstranter är oroliga att färre kommer att ansluta i dag och nöja sig med att Murabak inte ställer upp till omval i höst.

– Jag tror att en del kan nöja sig med det. Mubarak har mött en del av våra krav, men inte det helt avgörande: att avgå nu. Hans egentliga mål är att splittra oss, säger Ayman Shahban, en 27-årig kemist som befinner sig på Tahrirtorget, till TT.

11.25: Myndigheterna lättar på utegångsförbudet. I dag gäller det mellan klockan 17 och klockan 7, lokal tid. I går var det utegångsförbud mellan klockan 15 och klockan 8, rapporterar AP.

11.20: Sociala medier är fortfarande blockerade i Egypten, uppger al-Jazeera.

11.10: Utanför den statliga tv:n har Mubarakanhängare samlats och ropar ”Han kommer inte att försvinna”.

De har fått order om att demonstrera för Mubarak, twittrar CNN-journalisten Ben Wedeman som också rapporterar att Mubarakanhängare kastade sten mot CNN:s-team.

11.08: Flera twittrare uppger också att internet i Egypten fungerar. Men det är fortfarande problem med sms.

10.57: Internet fungerar åter i Egypten efter att
ha varit avstängt i
fem dagar, uppger AP.

10.54: Armén försöker få tillbaka vardagen genom att uppmana folket att sluta demonstrera, rapporterar AP.

– De väpnade styrkorna uppmanar er... Ni är de som är kapabla att återställa vardagslivet, sade en armétalesman i egyptisk tv.

10.28: Läget i Alexandria är otroligt spänt mellan Mubarakanhängare och Mubarakmotståndare, uppger BBC. Anhängarna är färre, men de är högljudda.

10.19: 6 april-rörelsen, en aktivistgrupp med unga egyptier som kräver demokrati, deklarerade att de inte tänker ge upp.

”Vi kommer att fortsätta våra protester på Tahrirtorget och runt om i landet till folkets krav är uppfyllda” skrev de i ett uttalande till AP.

10.15: Några av Mubarakanhängarna i Kairo bar på morgonen banderoller med texten ”Ja till Mubarak, för att skydda stabiliteten” och försökte jaga bort de andra demonstranterna.

– Vad vill du mer? Mubarak stannar ändå inte. Du måste gå härifrån annars kommer blod att flyta, skrek de till sina motståndare, rapporterar TT.

10.10: Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan var inte nöjd med Mubaraks besked om att inte ställa upp för omval utan vädjade på onsdagen till honom att överlämna makten, ju tidigare desto bättre eftersom den nuvarande administrationen inte inger förtroende att kunna göra den förändring som behövs.

”Det är väldigt viktigt att komma förbi den här perioden med en tillfällig administration” sa han enligt Reuters.

9.50: Också i Jemen har det varit omfattande demonstrationer de senaste veckorna. I morse blev det känt att landets president Ali Abdullah Saleh, som suttit vid makten i mer än tre decennier,
träder tillbaka 2013 och inte tänker lämna över till sin son, skriver TT.

9.40: På morgonen marscherade tusentals människor genom Kairo – till stöd för Hosni Mubarak (läs mer om hans bakgrund
här).

Det tycks vara ett försök av regeringspartiet NDP, Nationaldemokratiska partiet, att ta tillbaka kraft från de landsomfattande protesterna mot regimen som igår samlade två miljoner i Kairo.

På Tahrirtorget gick armén in och skiljde på tjugo Murabaksanhängare och cirka tusen Murabakmotståndare. I Egyptens andra största stad Alexandria bröt sammandrabbningar ut mellan grupperna tidigt på onsdagen, rapporterar AP.

9.25: Efter Mubaraks tv-sända tal där han berättade att han inte ställer upp för omval i september svor demonstranterna som samlats på Tahrirtorget i centrala Kairo att de skulle stanna där tills han avgick.

Texten uppdateras löpande med det senaste överst.

Annons
Annons
X

Blommor ligger vid namnen på de människor som dog i samband med demonstrationerna.

Foto: AP Bild 1 av 178

Egyptier på Tahirtorget, Kairo, på lördagskvällen.

Foto: AP Bild 2 av 178

En egyptisk volontär viftar undan damm som uppstår när hon städar undan sopor och stenar från gatan utanför Egyptiska museet, nära Tahirtorget i centrala Kairo på lördagen.

Foto: AP Bild 3 av 178

En egyptier hjälper till att avlägsna taggtråd, som använts vid avspärrningarna av anti-Mubarakdemonstrantionerna, med sina bara händer.

Foto: AP Bild 4 av 178

Egyptier sitter på en gräsmatta i närheten av Tahirtorget i centrala Kairo på lördagen.

Foto: AP Bild 5 av 178

Soldater firar tillsammans med anti-Mubarakdemonstranter på Tahirtorget på lördagen.

Foto: AP Bild 6 av 178

Firandet fortsatte på Tahirtorget på lördagen.

Foto: AP Bild 7 av 178

Volontärer städar gatorna kring Tahirtorget, Kairo.

Foto: AP Bild 8 av 178

Militären vaktar museet vid Tahrirtorget.

Foto: AP Bild 9 av 178

Glada egyptier fotograferar sig framför en pansarvagn.

Foto: AP Bild 10 av 178

Dagen efter Mubaraks fall.

Foto: AP Bild 11 av 178

Egyptierna gick man ur huse för att fira Mubaraks avgång.

Foto: AP Bild 12 av 178

En egyptier hänger ut ur en bil med en tidning i högsta hugg. Rubriken lyder: Folkets seger.

Foto: AP Bild 13 av 178

Fest i natten.

Foto: AP Bild 14 av 178

Egyptier firar på Tahirtorget i Kiro efter att det blivit klart att president Mubarak lämnar presidentsposten efter 30 år vid makten.

Foto: AP Bild 15 av 178

Två egyptier kramas efter glädjebeskedet.

Foto: AP Bild 16 av 178

Firande Egyptier.

Bild 17 av 178

Egyptier firar på Tahirtorget i Kiro efter att det blivit klart att president Mubarak lämnar presidentsposten efter 30 år vid makten.

Bild 18 av 178

Glädjen var total efter beskedet kom att Mubarak avgår.

Foto: AP Bild 19 av 178

Egyptier och libaneser firar utanför Egyptiska ambassaden i Beirut, Libanon, på fredagen.

Foto: AP Bild 20 av 178

Tahrirtorget vibrerar efter beskedet att Mubarak avgår.

Foto: REUTERS Bild 21 av 178

Tahrirtorget.

Foto: REUTERS Bild 22 av 178

Firandet kan börja. Mubarak ska avgå, meddelade vicepresidenten på fredagen. Tahrirtorget förvandlades till ett böjande hav av glada människor.

Foto: REUTERS Bild 23 av 178

Hosni Mubarak höll tal till folket i Egypten på torsdagskvällen.

Foto: AP Bild 24 av 178

Besvikelse och ilska i Egypten efter Mubaraks tal.

Foto: REUTERS Bild 25 av 178

Demonstranter håller upp sina skor som en tydlig markering av vad de tycker om president Mobarak.

Foto: REUTERS Bild 26 av 178
Foto: AP Bild 27 av 178
Foto: AP Bild 28 av 178
Foto: AP Bild 29 av 178
Foto: AP Bild 30 av 178
Foto: AP Bild 31 av 178
Foto: AP Bild 32 av 178
Foto: AP Bild 33 av 178
Foto: AP Bild 34 av 178

Många demonstranter har skrivit ner sitt budskap på lappar och lämnat på Tahrirtorget i Kairo.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 35 av 178

Motståndare till regimen ber framför en stridsvagn på Tahrirtorget.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 36 av 178

En ung demonstrant för Egyptens flagga målad i ansiktet på Tahrirtorget.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 37 av 178

Ett barn deltar i föräldrarnas protest och viftar med flaggan på Tahrirtorget.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 38 av 178

Demonstranter har skrivit protestmeddelanden och lagt under stenar från stenkastningen på Tahrirtorget i Kairo.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 39 av 178

Demonstranterna ber i solnedgången på Tahrirtorget i Kairo.

Foto: AP Bild 40 av 178

Soldater patrullerar framför Sfinxen, vid det stängda pyramidområdet i Giza, strax utanför Kairo.

Foto: AP Bild 41 av 178

Egyptiska anti-Mubarakanhängare blockerar gatan utanför regeringsbyggnaden i Kairo så att de anställda inte ska få tillträde till byggnaden.

Foto: AP Bild 42 av 178

Bilden visar en skalle på egyptiska museet i Kairo som blivit förstörd under den senaste veckans sammandrabbningar.

Foto: AP Bild 43 av 178

Regim-motståndare sitter och ligger i en pansarvagn, utanför egyptiska museet i närheten av Tahirtorget i Kairo på söndagen, som ett försök att förhindra att den ska röra på sig.

Foto: AP Bild 44 av 178
Foto: AP Bild 45 av 178

En kvinna gör te till anti-Mubarakdemonstranter vid tahirtorget i centrala Kairo på söndagskvällen.

Bild 46 av 178

En egyptisk anti-Mubarakandemonstrant, med ansiktet målat i den egyptiska flaggans färger, sitter i ett utbränt polisfordon.

Foto: AP Bild 47 av 178

Anti-Mubarakanhängare demonstrerar i al Mansoura city, Egypten på söndagen.

Foto: AP Bild 48 av 178

Barn deltar i demonstrationerna trots oroligheterna.

Foto: REUTERS Bild 49 av 178

Demonstrant skriker ut slagord mot Mubarak på Tahrirtorget.

Foto: REDEMUTERS Bild 50 av 178

Anhängare till oppositionen ber vid Tahrirtorget.

Foto: REUTERS Bild 51 av 178

Motståndare till Mubarak skriker slagord på Tahrirtorget.

Foto: REUTERS Bild 52 av 178

Demonstranterna vilar ut på Tahrirtorget.

Foto: AP Bild 53 av 178

En sårad demonstrant tas omhand på Tahrirtorget.

Foto: AP Bild 54 av 178

Oppositionens anhängare samlades innan fredagsbönen i Kairo.

Foto: REUTERS Bild 55 av 178

Militär bevakar de tusentals demonstranter som samlats på Tahrirtorget.

Foto: AP Bild 56 av 178

Demonstranter mot regeringen kastar sten i centrala Kairo.

Foto: AP Bild 57 av 178

En demonstrant gör segertecknet i ett försök att stärka motståndarna mot regeringen i sammandrabbningarna.

Foto: AP Bild 58 av 178

En fotograf har skadats i oroligheterna.

Foto: AP Bild 59 av 178

Ägaren till en souvenirbutik i Kairo barrikaderar den redan vandaliserade ingången till sin affär.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 60 av 178

Ant-Mubarakdemonstranter ber, medan anhängare till presidenten formerar sg i bakgrunden.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 61 av 178

En skadad regimkritisk demonstrant bärs iväg.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 62 av 178

Fyrverkerier exploderar vid sammandrabbningarna mellan Mubarak-anhängare och regimkritiker. Oklart vilken sida som avfyrade dem.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 63 av 178

Skadade demonstranter på Tahrirtorget. sitauationen för Kairos sjukvårdspersonal är minst sagt pressad, rapporterar SvD:s utsända Bitte Hammargren.

Foto: EMILIO MORENATTI/AP Bild 64 av 178
Foto: AP Bild 65 av 178
Foto: AP Bild 66 av 178
Foto: AP Bild 67 av 178
Foto: AP Bild 68 av 178
Foto: AP Bild 69 av 178
Foto: REUTERS Bild 70 av 178

AP:s fotograf Nasser Gamil Nasser slogs blodig av poliser när han bevakade portesterna i Kairo.

Foto: MAHER MALAK/AP Bild 71 av 178

Poliser i Egypten arresterar en fotograf under protesterna i Kairo.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 72 av 178

Militären omringar Tahrirtorget.

Foto: AP Bild 73 av 178

Demonstranter som är mot regimen griper en man som de tror är en Mubarakanhängare.

Foto: AP Bild 74 av 178

Motståndare till president Mubarak lämnar över en man till militären. Enligt AP misstänkte demonstranerna att mannen var en av Mubaraks anhängare.

Foto: AP Bild 75 av 178

Lugnet innan stormen. Regimkritiska demonstranter vaknar till liv på Tahrirtorget på torsdagsmorgonen. Samtidigt kommer rapporter om att stora mängder Mbeväpnade ubarak-anhängare är på väg mot torget.

Foto: AP Bild 76 av 178

Vid 7-tiden på torrsdagsmorgonen verkade läget ha lugnat ner sig efter nattens sammandrabbningar. En vy över Tahrirtorget i centrala Kairo som i går stormades av Mubarakanhängare.

Foto: AP Bild 77 av 178

Skadade demonstranter plåstras om efter nattens våldsamheter.

Foto: AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS Bild 78 av 178

Sammandrabbningarna i Kairo fortsatte under den tidiga morgonen.

Foto: AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS Bild 79 av 178

Handbomber startade ett antal bränder i centrala Kairo natten till torsdagen.

Foto: AP Bild 80 av 178

En muslimsk religiös ledare har fallit i gråt framför en stridsvagn på Tahrir-torget.

Foto: TARA TODRAS-WHITEHILL/AP Bild 81 av 178

Mubarak-anhängare kastar brandbomber från ett tak vid Tahrir-torget.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 82 av 178

Regimkritiska demonstranter tar hand om skadade.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 83 av 178

Stenar kastades rätt in i folkmassan.

Foto: AHMED ALI/AP Bild 84 av 178

En man som demonstrerat mot Mubaraks regim sitter skadad på trottoarkanten. Hundratals skadades under onsdagens sammandrabbningar mellan regimkritsika och Mubarak-anhängare.

Foto: TARA TODRAS-WHITEHILL/AP Bild 85 av 178

En skadad regimkritisk demonstrant får första hjälpen.

Foto: TARA TODRAS-WHITEHILL/AP Bild 86 av 178

Flera brandbomber exploderade bland människorna på Tahrirtorget.

Foto: GORAN TOMASEVIC/REUTERS Bild 87 av 178

Mubarak-anhängare kastar en molotovcocktail.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS Bild 88 av 178

Regimkritiska och Mubarakanhängare (i bakgrunden) drabbar samman i Kairo på onsdagen.

Foto: SEBASTIAN SCHEINER/AP Bild 89 av 178

Motståndare till presidenten Mubarak bär bort en skadad demonstrant medan sammandrabbningarna fortsätter.

Foto: REUTERS Bild 90 av 178

En demonstrant har skadat sedan motståndare och anhängare till Mubarak drabbade samman i Kairo.

Foto: REUTERS Bild 91 av 178

Anhängare till presidenten drabbar samman med demonstranterna.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 92 av 178

Anhängare till presidenten drabbar samman med motståndarna på Tahrirtorget i centrala Kairo.

Foto: ANR ABDALLAH DALSH/REUTERS Bild 93 av 178

Här drabbar demonstranterna samman

Foto: REUTERS Bild 94 av 178

Demonstranterna drabbar samman på Befrielsetorget.

Foto: AP Bild 95 av 178

Demonstranternas rop ökar i styrka.

Foto: AP Bild 96 av 178

Oroligheterna ökar under protesterna.

Foto: AP Bild 97 av 178

En motståndare till Mubarak gör tummen upp under dockan som ska föreställa presidenten.

Foto: AP Bild 98 av 178

En anhängare till Mubarak visar kort från presidentens pilgrimsfärd till Mecka.

Foto: AP Bild 99 av 178

Protestropen ekar på Egyptens gator även under onsdagen.

Foto: AP Bild 100 av 178

En kvinna visar sitt missnöje med Mubaraks alla år vid makten.

Foto: AP Bild 101 av 178

Demonstranterna i Egypten stannar på gatorna efter att president Mubarak meddelat att han avgår först i höst.

Foto: AP Bild 102 av 178

Demonstranterna samlas runt lägereldar efter president Mubaraks tal sent under tisdagskvällen.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 103 av 178

En kvinna skriker ut sina protester i Egypten efter Mubaraks tal.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 104 av 178

Över 100 000 människor följde Barack Obamas tal live via en storbildstv på torget i centrala Kairo.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 105 av 178

President Obama talar om situationen i Egypten.

Foto: EVAN VUCCI/AP Bild 106 av 178

När Obama pratar lyssnar media. Barack Obama höll sitt tal om Egypten i Vita huset.

Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVALS/AP Bild 107 av 178

En överstelöjtnant ur den egyptiska armén har hoppat upp på pansarvagn när demonstranterna närmar sig.

Foto: EMILIP MORENATTI/AP Bild 108 av 178

En demonstrant visar sitt missnöje genom en affisch med texten: ”Lämna förtryckaren” under en bild på Egyptens president Hosni Mubarak.

Foto: LEFTERIS PIARAKIS/AP Bild 109 av 178

En man har lyckats klättra upp på en staty och viftar med flaggan.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 110 av 178

Pansarvagnar hindrar demonstranter från att komma fram.

Foto: TARA-TODRAS WHITEHILL/AP Bild 111 av 178

Demonstranterna ber på Frihetens torg i Kairo.

Foto: TARA-TODRAS WHITEHILL/AP Bild 112 av 178

Mer än 250 000 människor har samlats i centrala Kairo. Det innebär att tisdagens demonstration är den största hittills.

Foto: TARA-TODRAS WHITEHILL/AP Bild 113 av 178

Kvinnor demonstrerar i centrala Kairo.

Foto: TARA-TODRAS WHITEHILL/AP Bild 114 av 178

Med flaggan i högsta hugg. Nästan 250 000 personer har samlats på frihetens torg i Kairo.

Foto: MOHAMMED ABU ZAID/AP Bild 115 av 178

Två miljoner människor deltar i protesterna. Slagordet ”Egyptens barn älskar sitt land” står på trumman.

Foto: AP Bild 116 av 178

En anhängare till presidenten har skrivit Mubarak i ansiktet under demonstrationen.

Foto: AP Bild 117 av 178

Skuggan av en soldat syns när aktivisterna avbryter protestmarschen för att be.

Foto: AP Bild 118 av 178

”Vi älskar Mubarak. Vi älskar Egypten” Anhängare till presidenten Hosni Mubarak visar sitt stöd.

Foto: AP Bild 119 av 178

Myndigheterna använder stridsvagnar för att spärra av vägarna i Egypten. Enligt uppgifter ska alla vägar och offentliga transportmedel i Kairo vara avstängda.

Foto: AP Bild 120 av 178

Påfrestningarna vid demonstrationen blev för stora. En kvinna som svimmat bärs iväg.

Foto: AP Bild 121 av 178

Soldater kontrollerar frihetens torg i Kairo.

Foto: AP Bild 122 av 178

Över 10 000 personer har nu samlats på frihetens torg i Kairo, Egypten.

Foto: AP Bild 123 av 178
Foto: AP Bild 124 av 178
Foto: AP Bild 125 av 178
Foto: AP Bild 126 av 178

Runt 100 000 människor uppskattas ha samlats på Befrielsetorget i Kairo. På bilden förbereder demonstranter en ”hängning” av en docka föreställande president Mubarak.

Foto: AP PHOTO/KHALIL HAMRA Bild 127 av 178
Bild 128 av 178

En äldre kvinna deltar i demontrationen för president Mubarak.

Foto: AP PHOTO/AMR NABIL Bild 129 av 178

Motdemonstranter, som är för president Mubarak, marscherade genom Kairo på tisdagsförmiddagen.

Foto: AP PHOTO/AMR NABIL Bild 130 av 178

En polisman brister i gråt när han välkomnas varmt av folkmassan som demonstrerade för president Mubarak.

Foto: AP PHOTO/AMR NABIL Bild 131 av 178

Demonstranter fiortsatte under måndagskvällen att strömma till Tahrir-torget, trots utegångsförbud.

Foto: TARA TODRAS-WHITEHILL/AP Bild 132 av 178

Demonstranter på Tahrirtorget.

Foto: SUHAIB SALEM/REUTERS Bild 133 av 178

På måndagen kom uppgiften om att ungdomsledda grupper bland demonstranterna ställt ultimatum till armén - att välja folkets eller regimens sida senast på torsdag.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 134 av 178

Demonstranter på Tahrir-torget bär fram en man i militäruniform på sina axlar.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 135 av 178

Demonstranter på Tahrir-torget.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 136 av 178

Specialstyrkor säkrar Egyptiska museets huvudvåning under måndagen, efter att museet plundrats i lördags.

Foto: TARA TODRAS-WHITEHILL/AP Bild 137 av 178

Kairos flygplats på måndagen: Mannen är en av 300 passagerare som får flyga till Bombay med ett extrainsatt Air India-plan. Flygplatsen var full av folk som väntade på att få lämna Egypten.

Foto: RAFIQ MAQBOOL/AP Bild 138 av 178

Demonstranter ber på Tahrir-torget.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 139 av 178

Kairos invånare köade för att köpa bröd under måndagen - innan utegångsförbudet återupptas.

Foto: AMR NABIL/AP Bild 140 av 178

En nedbrunnen polisstation i Kairo. Polismän och sophämtare sågs åter på stadens gator på måndagsmorgonen.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 141 av 178

Ideella nattvakter partullerar gatorna i Kairo. Sedan polisen dragit sig undan har många butiker plundrats av kriminella gäng.

Foto: AP PHOTO/AMR NABIL Bild 142 av 178

Mohamed ElBaradei deltog in nattens demonstrationer på Tahrir Square.

Foto: AP PHOTO/KHALIL HAMRA Bild 143 av 178

Många demonstranter övernattade på Tahrir Square natten mot måndagen.

Foto: AP PHOTO/KHALIL HAMRA Bild 144 av 178

Polis omringar runt 100 demonstranter som samlats i Ankara, Turkiet, för att visa sin solidaritet med demonstranterna i Egypten.

Foto: AP PHOTO/BURHAN OZBILICI Bild 145 av 178

En demonstrant, som uppger att han skadats i sammandrabbningar med egyptisk polis, ber tillsammans med andra demonstranter på Tahrir-torget.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 146 av 178

En man viftar med en egyptisk flagga efter att ha klättrat upp i en lyktstolpe.

Foto: KHALIL HAMRA/AP Bild 147 av 178

Slagorden ekade på torget under kvällen.

Bild 148 av 178

Mohamed ElBaradei talade till demonstranterna på Tahrir-torget på söndagskvällen.

Foto: KHALIL HAMRA/AP Bild 149 av 178

En pojke visar upp hagelpatroner som avfyrats av egyptiska säkerhetstjänsten.

Foto: TARA TODRAS WHITEHILL/AP Bild 150 av 178

En mamma kramar om sin son samtidigt som hon blickar ut över tusentals demonstranter i centrala Kairo.

Foto: AMR NABIL/AP Bild 151 av 178

En man går förbi stridsvagnar som blockerar en gata i centrala Kairo.

Foto: AHMED ALI Bild 152 av 178

En soldat försöker stoppa demonstranter från att ta sig till Tahrir-torget i Kairo.

Foto: EMILIO MORENATTI/AP Bild 153 av 178

Tusentals egyptier ber för de demonstranter som omkom under lördagens protester.

Foto: AMR NABIL Bild 154 av 178

Män vaktar Arcaden, en galleria i Kairo, som plundrats under oroligheterna.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 155 av 178

En stängd bensinstation i Kairo. På grund av oroligheterna börjar bensin och kontanter tryta.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 156 av 178

Egyptier vaktar stöldgods som konfiskerats av plundrare.

Foto: AMR NABIL/AP Bild 157 av 178

Demonstranter samlade på Tahrir-torget i centrala Kairo.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 158 av 178
Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 159 av 178

En demonstrant invirad i den egyptiska flaggan hälsar på en soldat.

Foto: YANNIS BEHRAKIS/REUTERS Bild 160 av 178

På lördagen samlades tusentals i Kairo för nya protester mot Mubarak.

Foto: KHALIL HAMRA/AP Bild 161 av 178

Demonstranter sida vid sida ovanpå militärens fordon i Kairo på lördagen.

Foto: BEN CURTIS/AP Bild 162 av 178

Demonstranter som tillbringat natten vid Tahrir-torget i Kairo.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 163 av 178

En demonstrant som skadats under sammandrabbningar med polisen vid Tahrirtorget i Kairo.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 164 av 178

Rena krigsscener på lördagsmorgonen i Kairo efter de våldsamma sammandrabbningarna.

Foto: TARA TODRAS-WHITEHILL/AP Bild 165 av 178

Efter att oroligheterna lagt sig vid Tahrirtorget klättrar denobnstranterna upp på armens fordon. Protestanterna välkomnade armen berättar kinesiska nyhetsbyrån Xinhuas utsände.

Foto: AP PHOTO/XINHUA, CAI YANG Bild 166 av 178

Demonstranter omringar militärens fordon, och klättrar upp på dem, på lördagmorgonen, vid Tahrir-torget i Kairo.

Foto: AP PHOTO/BEN CURTIS Bild 167 av 178

Bränder på gatorna i Kairo, som liknar en krigszon efter fjärde dagens massiva protester mot regeringen.

Bild 168 av 178
Foto: SCANPIX Bild 169 av 178
Foto: AP Bild 170 av 178
Foto: AP Bild 171 av 178
Foto: AP Bild 172 av 178
Foto: AP Bild 173 av 178
Foto: AP Bild 174 av 178
Foto: AP Bild 175 av 178
Foto: AP Bild 176 av 178
Foto: AP Bild 177 av 178
Foto: AP Bild 178 av 178
Annons
X
Annons
X