Annons

Följ SAS-krisen i vår liverapport

Förhandlingarna mellan SAS flygande personal och företagsledningen har pågått hela helgen. På måndagsmorgonen har kommit besked om att flera fackförbund sagt ja till det nya avtalet. SvD Näringsliv fortsätter nu att rapportera direkt om den senaste utvecklingen i SAS-förhandlingarna.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Förhandlingarna pågår på SAS huvudkontor i Köpenhamn kring om det blir en uppgörelse mellan företaget och facken eller om SAS försätts i konkurs.

Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON / SCANPIX Bild 1 av 16
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX Bild 2 av 16
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 3 av 16

Tillsammans med norska Aftenposten och danska Politiken har SvD Näringsliv mätt opinionen runt SAS i de tre ägarländerna. Kolla här: http://www.svd.se/naringsliv/opinionen-om-sas-framtid_7677732.svd

Bild 4 av 16

På SAS Facebook-sida http://www.facebook.com/SAS är det stor aktivitet. Många oroliga ställer frågor om sina biljetter. Men många håller också tummarna för att SAS ska överleva.

Bild 5 av 16

Stor snackis också på Twitter. Här en kommentar från Peter Benson, som regelbundet medverkar i SvD Näringsliv.

Bild 6 av 16

Den här mannen, SAS danske ordförande Frtiz Schur (även ordförande i dansk-svenska Posten, har legat extremt lågt i SAS-krisen. Tills idag då han gick ut och sade att förhandlingarna går ”rigtig skidt”.

Bild 7 av 16

En läsare som nog uttrycker vad många tänker på SAS Facebook-sida. Men om han förlorar poängen är väl sannolikheten för att SAS samtidigt flyger vidare ganska låg...

Bild 8 av 16

Här är en av SAS alla Facebook-supporters.

Bild 9 av 16

Så här svarar SAS oroliga resenärer på Twitter.

Bild 10 av 16

SAS-personalen som sköter de sociala medierna är entydiga i sina svar till läsarna. Det kommer besked senare ikväll. Här från Facebook.

Bild 11 av 16

Cecilia Fahlgren, Unionens ordförande. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Bild 12 av 16

Snart öppnar börsen. Då får vi se hur den här kurvan utvecklar sig.

Bild 13 av 16

Så här ser dagens kurva ut!

Bild 14 av 16

”SAS är räddat” är danska Borsen.dk:s rubrik.

Bild 15 av 16

”Nervkriget är slut” skriver Politiken.dk.

Bild 16 av 16

15:42 Söndagen beskrivs som ödesdagen med stort Ö för flygbolaget SAS. SvD Näringsliv rapporterar direkt om händelseutvecklingen på söndagskvällen.

15:53 SAS: Enligt de senaste uppgifterna samlas nu SAS styrelse i Köpenhamn för att inleda det styrelsemöte som ska avgöra flygbolagets framtid. SAS vice ordförande Jacob Wallenberg och ordförande Fritz Schur befinner sig i Köpenhamn, bekräftar Elisabeth Manzi på SAS till TT.

Annons
Annons
Annons