X
Annons
X

Följ med till Floridas bästkust

Mindre neon och silikon. Mer solnedgångar i havet, pudervita stränder och tillbakalutat strandliv. Upptäck Floridas karibiska sida.

’Big is beautiful" står det passande nog på reklamskylten vi passerar. Det är femfiligt och eftersom vi tackat ja till att uppgradera oss till en något större bil i sann amerikansk anda känns fordonet vi åker omkring i nästan som ett vardagsrum. I kopphållaren skvalpar drickan från lunchmålet på en drive-in. Alternativ "large" visade sig vara en tvålitersmugg. Så törstig är ingen. Sexåringen har med rätta slagit fast att "allt är mycket större här än hemma".

Vi har flugit till Miami, precis som förra gången vi var i Florida. Men den här gången lämnar vi snabbt art deco-kvarteren och pulsen längs Ocean Drive i Miami Beach bakom oss och drar i stället raka vägen över till västkusten.

Fisket på piren och ett behagligt lugn på stranden i Naples, där vassrugg och stora villor avskärmar från trafik och puls, gör att du glömmer att du befinner dig i en storstad.

Foto: ANNA MARTINENGO Bild 1 av 3

Njut av lunch direkt på stranden på Anna-Maria Island med havsbris och lite karibiska toner från baren.

Foto: ANNA MARTINENGO Bild 2 av 3

Ute på piren i Naples är det fullt med folk till sent in på kvällen, som fiskar, tittar efter delfiner eller bara flanerar.

Foto: ANNA MARTINENGO Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X