Följ Åsa Romsons sommartal

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson håller på lördagen sitt sommartal i Stockholmsförorten Rinkeby. SvD:s Emelie Nyman är på plats och rapporterar direkt.

Under strecket
Publicerad
MP:s språkrör Åsa Romson tar skydd mot en regnskur i väntar på att sommartala i Rinkeby.

MP:s språkrör Åsa Romson tar skydd mot en regnskur i väntar på att sommartala i Rinkeby.

Foto: MAJA SUSLIN/TT
Åsa Romson på scenen i Rinkeby. Foto: Maja Suslin

Åsa Romson på scenen i Rinkeby. Foto: Maja Suslin

Annons

12:43 Emelie Nyman:
Hej och välkomna till SvD:s direktrapportering från Åsa Romsons (MP) sommartal. SvD är på plats i Rinkeby, nordväst om Stockholm. Romsons tal börjar klockan 13.00. Just nu regnar det på bra och den lilla publik som är här trycker under taken längs med Rinkebytorget.

12:45 Emelie Nyman:
Miljöpartiet och Åsa Romson väljer att hålla sitt sommartal i Rinkeby, en förort i nordvästra Stockholm. Redan i går avslöjade Romson i SVT att MP lovar en klimatsmart upprustning av Rinkeby och andra miljonprogramsområden, utan att hyresgästerna ska få höjd hyra, om partiet kommer till makten. I stället ska staten in och medfinansiera. MP avsätter en miljard kronor per år i sin budget och menar att en energieffektivisering sparar stora kostnader. Sabo, Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, menar dock att en upprustning kostar betydligt mer och att en hyreshöjning är ett måste. Sabo, som äger hälften av lägenheterna som byggdes på 1960- och 70-talet, räknade för fem år sedan ut att en upprustning av bara deras lägenheter skulle kosta nästan 300 miljarder kronor. Men Romson sade till SVT att budgeten inte kommer att spräckas. Bland annat vill de göra om rot och se det som ett klimat- och energieffektiviseringsstöd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons