Annons

FN varnar för en ny våg av terrorattacker

En FN-rapport varnar för att Islamiska staten kan utföra internationella terrorattacker före årets slut. Arkivbild
En FN-rapport varnar för att Islamiska staten kan utföra internationella terrorattacker före årets slut. Arkivbild Foto: AP/TT

FN varnar för att Islamiska staten (IS) kan iscensätta en ny våg av terrorattacker i Europa före årets slut. Terrorgruppen kan redan ha utrett tänkbara mål och placerat ut sprängämnen inför attacker.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Trots IS militära nederlag i Syrien och Irak utgör terrororganisationen fortfarande ett betydande hot, enligt en FN-rapport som bygger på information från medlemmasstaternas underrättelsetjänster. Ledarskiktet inom IS försöker nu skapa förutsättningar för en återkomst för terrorgruppen i de länderna, skriver The New York Times.

I rapporten varnas också för att IS-ledare kan lansera en ny våg av internationella terrorattacker före årets slut, där en del av dem har som syfte att "förvärra befintliga meningsskiljaktigheter och oro" i europeiska länder. Även om IS kapacitet för planering är begränsad kan terrorgruppen redan ha rekognoscerat möjliga mål för attacker och placerat ut sprängämnen.

Annons
Annons
Annons