FN: Tolv år kvar – sedan är det för sent

Översvämningar i Tyskland i januari i år. Fler av den typen är att vänta runt om i världen på grund av klimatförändringar, enligt klimatforskare.
Översvämningar i Tyskland i januari i år. Fler av den typen är att vänta runt om i världen på grund av klimatförändringar, enligt klimatforskare. Foto: Arnulf Stoffel/TT

Tolv år kvar, sedan är det förmodligen för sent att nå klimatmålen. Det är det bistra beskedet i en ny FN-rapport som efterlyser drastiska insatser.

Samtidigt ökar koldioxidutsläppen igen för första gången på fyra år – och bara 57 länder tros ha nått sitt utsläppstak 2030.

Under strecket
TT TT TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Om inte världens länder trefaldigar ansträngningarna på klimatfronten kommer medeltemperaturen att stiga med tre grader till år 2100, enligt FN:s årliga utsläppsrapport som presenteras i Paris i dag.

TT har tagit del av rapporten som understryker att om inte de globala utsläppen hamnar på hanterbara nivåer 2030 kommer det satta målet om max två graders temperaturhöjning med största sannolikhet inte att kunna nås.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons