Fredric Karén:Flytten till Nya Karolinska inledd - Stenson säkrade totalsegern i Dubai

Fredric Karén

På söndagen inleddes den första flytten av patienter från det gamla sjukhuset till Nya Karolinska. Först ut var 20 hjärtpatienter som fördes från den gamla och nu stängda thoraxbyggnaden till det nya.

– Det gick väldigt bra allting men så var ju också allt exakt planerat minut för minut. Tekniken fungerade liksom alla larm och den övriga utrustningen, berättar Camilla Settergren som var mottagande hjärtläkare denna första dag på NKS.

Det är mer än 40 år sedan ett nytt sjukhus öppnade i Stockholmsområdet, då var det Huddinge sjukhus.

Som SvD rapporterat i en rad artiklar under året har bygget av det nya sjukhuset kantats av en rad problem. Bland annat skenande kostnader. Politikernas tak var på 14,5 miljarder kronor, men SvD:s granskning har visat att sjukhusets slutnota blir betydligt högre än så.

I USA fortsätter den valda presidenten Donald Trump att skapa rubriker. I helgen läste skådespelarensemblen bakom musikalen ”Hamilton”, upp ett tal där man uttryckte oro över valresultatet och uppmanade vicepresident Mike Pence att arbeta för alla amerikaner. Talet retade upp Donald Trump som på Twitter krävde en ursäkt av ensemblen.

Och till slut en glädjande nyhet: den svenska golfstjärnan Henrik Stenson säkrade i eftermiddags totalsegern på Europatouren genom att gå på 65 slag och därmed komma nia i den avslutande tävlingen i Dubai.

Fortsatt trevlig söndagskväll!

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons
Annons