Annons
X
Annons
X

Flyttar tillgångar till hustrun

Countermines sparkade vd Christer Bergquist skriver över tillgångar värda cirka 40 miljoner kronor på hustrun.

Enligt ett rykande färskt äktenskapsförord har Countermines tidigare vd, Christer Bergquist, och hans hustru kommit överens om att majoriteten av alla tillgångar som familjen äger, ska ägas av henne.

Det handlar om aktier, kontanter, en pensionsförsäkring, två bilar, en motorjakt, två fastigheter och lösöre med ett försäkringsbelopp om drygt 12 miljoner. Afv.se har försökt beräkna värdet på tillgångarna och kommit fram till ett belopp om minst 40 miljoner kronor.

Bland tillgångarna som skrivs över finns makarna Bergquists Lidingövilla som de tidigare ägde gemensamt samt en grannfastighet. Taxeringsvärdet uppgår till 12 miljoner kronor och Afv.se uppskattar värdet till cirka 20 miljoner.

Annons
X

Dessutom får hustrun familjens motorbåt värd ett par miljoner – en Windy 35 Khamsin.

Äktenskapsförordet är beslutat den 13 oktober. Två dagar senare stäms Christer Bergquist och ordförande Björn Wolrath på 2,5 miljoner kronor av aktieägaren Lars Thulin .

Lars Thulin, som investerat 2,5 miljoner kronor i Countermine via det egna bolaget Superbus, är även vd för Erik Pensers bolag Yggdrasil, som också förlorat mångmiljonbelopp på Countermine-kraschen.

Och Lars Thulin är inte den ende som känner sig lurad av duon Bergquist och Wolrath. Brittiske investeraren Marcus Edwards-Jones säger till E24 att han planerar att stämma ledningen, och en rad mindre aktieägare har talat om gruppstämning.

Frågan är om de ilskna aktieägarna har något att hämta från Christer Bergquist efter det nyligen registrerade äktenskapsförordet som kan säkra tillgångarna vid skadeståndsprocesser.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X