Annons

Flytta? Så ökar du värdet på din bostad

Nytt år, ny bostad?

I början av året upplever många att det börjar klia i flyttfingrarna. 

Då kan det också bli aktuellt med renovering. Kul, tycker somliga medan andra ser det som ett nödvändigt ont.

För dig som går i flyttankar och har en bostad att sälja kan det vara klokt att fräscha upp hemmet inför försäljningen. Ett renoverat kök eller badrum ökar ofta värdet på bostaden utan att det behöver kosta särskilt mycket. Nya skåpluckor och bänkskivor kan göra stor skillnad. Eller varför inte måla om ett rum?

Med hjälp av proffsiga hantverkare och rotavdraget är chansen stor att du gör en mycket bättre affär än du hade räknat med. Och får mer pengar över till annat – exempelvis renoveringsprojekt i ditt nya hem.

Planera väl innan

För medan vissa skyr dem som pesten, letar andra aktivt efter dem: renoveringsobjekten. Om du tillhör den senare kategorin kan en lite slitnare bostad köpt till ett bra pris vara en fantastisk möjlighet att skapa ditt eget drömhem. 

Se bara till att planera väl innan. Hur mycket kommer det att kosta? Räkna in renoveringen i din budget i samband med bostadsköpet. Tänk också på att planera när i tid det passar bäst att renovera. Har du tillträde till ditt nya hem långt innan flytt, går det att fixa klart allt till dess eller kommer projektet att pågå längre än så?

Så slipper du obehagliga överraskningar

Den främsta nyckeln till en smidig renovering är att anlita seriösa och duktiga hantverkare. Därför är det viktigt att kontrollera byggföretaget du vill anlita: att det är godkänt för F-skatt och inte har några skulder hos Kronofogden. Du bör också kontakta tidigare kunder för referenser och jämföra offerter mellan olika firmor.

Inte särskilt kul kanske – men nödvändigt om du vill slippa obehagliga överraskningar i form av exempelvis skenande kostnader eller fulrenoveringar. Och om du använder Servicefinder får du hjälp att hitta rätt hantverkare på nolltid, utan kostnader.

Hitta den bästa hantverkaren

Så här fungerar det: du skapar en förfrågan där du beskriver vad du behöver hjälp med. Servicefinders anslutna hantverkare återkommer med svar, ofta redan samma dag. Du kan sedan direkt jämföra offerter och se omdömen från tidigare utförda jobb av företagen – som alla är godkända för F-skatt och har god ekonomi – och välja det som passar dig bäst.

Alla firmor är uppmanade att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande covid-19. Och du kan alltid kolla med företaget du vill anlita vad de kan vidta för åtgärder under just ditt projekt: de har full förståelse för att du frågar och kommer att anstränga sig för att du ska känna dig trygg.

Annons
Detta är en annons från Servicefinder, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.