X
Annons
X

Flyktingström ökar snabbt efter dramatisk nedgång

Antalet flyktingar och migranter till Grekland ökar åter efter en dramatisk minskning förra veckan. En övning av turkiska kustbevakningen tros ligga bakom den tillfälliga minskningen. Det pekar på att Turkiet kan dämpa flyktingsströmmen om resurser och viljan finns.

SvD besökte nyligen flyktinglägret på ön Samos i Grekland.  Det är egentligen ett enkelt transitläger, med i början av november var det överbefolkat, och bristen på förnödenheter stor.
SvD besökte nyligen flyktinglägret på ön Samos i Grekland. Det är egentligen ett enkelt transitläger, med i början av november var det överbefolkat, och bristen på förnödenheter stor. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

GENÈVE Förra helgen sinade plötsligt strömmen med flyktingar och migranter till Grekland jämfört med tidigare under hösten. Under oktober har omkring 7000 flyende kommit varje dag till grekiska övärlden. Tidigare i november har antalet pendlat kring 4000 flyende per dag.

SvD besökte nyligen flyktinglägret på ön Samos i Grekland. Det är egentligen ett enkelt transitläger, med i början av november var det överbefolkat, och bristen på förnödenheter stor.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 3

Flyktingar från Pakistan sitter fast vid den Makedonska gränsen.

Foto: Muhammed Muheisen/TT Bild 2 av 3
Foto: Santi Palacios/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X