Annons

Flyktingpolitiken har gett Sverige bäst rykte i världen

Vackra landskap, vänliga människor, sopsortering och en altruistisk världspolitik. Det är några av de saker som gör att Sverige har bäst rykte i världen, enligt Reputation Institutes årliga undersökning. Affärstidningen Forbes lyfter fram Sveriges generösa flyktingpolitik som en framgångsfaktor.

Publicerad
Amerikanska affärstidningen Forbes pekar ut Sveriges flyktingmottagande och miljöarbete som framgångsrikt.
Amerikanska affärstidningen Forbes pekar ut Sveriges flyktingmottagande och miljöarbete som framgångsrikt. Foto: Malin Hoelstad, TT

Undersökningen Country RepTrak är den största i världen i sitt slag och har genomförts årligen sedan 2008. I år har 58 000 människor från åtta olika länder – G8-länderna – tillfrågats om hur de uppfattar olika länder i världen baserat på en mängd faktorer.

Amerikanska affärstidningen Forbes pekar ut Sveriges flyktingmottagande och miljöarbete som framgångsrikt.

Foto: Malin Hoelstad, TT Bild 1 av 5

”Att Sverige är det mest ansedda landet, det ska man vara väldigt stolt över”, säger Henrik Selin på Svenska institutet, vars uppgift är att öka omvärldens intresse för Sverige.

Foto: Heléne Grynfarb Bild 2 av 5

Det faktum att Sverige tog emot allra mest flyktingar per capita i samband med kriget i Syrien är en av de saker som bidrar till att vi har bra anseende i världen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 3 av 5

Sopsorteringen är en av de saker som gör att Sverige har bra rykte i världen, enligt 2018 års upplaga av undersökningen Country RepTrak.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 4 av 5

Att placera sig högt i undersökningar som Country RepTrak kan till exempel bidra till att fler turister väljer att besöka Sverige, enligt Svenska institutet. På bilden turister i ett soligt Stockholm.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons