X
Annons
X
Javad Hasani var 23 år när han dog i Syrien den 27 december 2015. Den gula plaketten skvallrar om att han var med i Fatemiyoun-divisonen.

Iran har hittat ett sätt att förse Assad med soldater

Javad Hasani var 23 år när han dog i Syrien den 27 december 2015. Den gula plaketten skvallrar om att han var med i Fatemiyoun-divisonen. Foto: Tor Arne Andreassen

"Jag förlorade min bror i Aleppo." Afghanska flyktingar berättar om varför de krigar för Assads regim i Syrien. Varför skulle så många afghaner, som har reducerats till en närmast rättslös underklass i Iran, låta sig rekryteras till en milis organiserad av Iran?

Av SvD

MASHHAD "Vi gav våra själar för dig, Zainab". Orden står skrivna på ett av de plakat som hänger på Beheshte Reza-gravplatsen utanför staden Mashhad i västra Iran. Bredvid plakaten ser vi de dödas ansikten, de flesta av dem unga män i tjugoårsåldern, ingraverade i gravstenarna.

Mohammed Feizi, dödad i Palmyra den 13 mars 2016.

Javad Hasani var 23 år när han dog i Syrien den 27 december 2015. Den gula plaketten skvallrar om att han var med i Fatemiyoun-divisonen.

Foto: Tor Arne Andreassen Bild 1 av 6
Bild 2 av 6
Bild 3 av 6

En arbetare gör rent vid de afghanska soldaternas gravar. Här, på Beheshte Reza-gravplatsen i Mashhad, vilar de afghaner som dödats i Syrienkriget.

Foto: Tor Arne Andreassen Bild 4 av 6
Bild 5 av 6

Krigsöden till allmän beskådan. Mannen i mitten var ledare for Amar-avdelningen i Fatemiyoun-divisionen då han dödades i Syrien. Planscherna hänger vid gravarna på Beheshte Reza-kyrkogården i Mashhad.

Foto: Tor Arne Andreassen Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X