Annons
Recension

HeroFlyktiga schlagers av Perrelli

Under strecket
Publicerad

Hero

Artist
Charlotte Perelli
Genre
Pop
Musikbolag
Universal

Betyg: 3 av 6

Hur jag än gräver i minnet kan jag inte komma ihåg en enda av låtarna på Charlotte Perrellis två skivor, ”Miss Jealousy” och ”Gone too long”. Trots att det är de senaste plattorna där Perrelli gör det hon är mest känd för – schlagerpop med lite modern fernissa, alltså.

2006 bröt Charlotte Perrelli mönstret med ”I din röst”, en hyllningsplatta till Monica Zetterlund. Där visar sångerskan att hon har en större ­artistisk bredd än många tror. På Hero, albumet som ska sätta fart på hennes karriär igen, blir det inga sådana försök till omformulering av hennes ­varumärke.

Nope, nu är hon tillbaka i schlager- och danspop, med en och annan ballad inkastad i mixen. Fredrik Kempe, som var med och skrev melodifestivalvinnarlåten Hero, dyker upp lite här och var som kompositör. Det gör även låtskrivaren och producenten Dan Sundqvist. Det borgar för en hyfsat hög, om än inte så våldsamt originell i låtkvalitet. Till exempel kommer Bullet säkert att gå hem hos alla som gillar Hero så där har Perrelli en hitlåt till.

Men mycket är även här lättglömt. För egen del gillar jag nog Remedy bäst, ett spår som drar mot radiorock och som bland annat har Jan Kask (ex-Brainpool) och Emilia-Big-big-world-Rydberg som låtskrivare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons