Annons
X
Annons
X

Flygplan kanade av landningsbana på Arlanda

Ett Lufthansa-plan på väg från Arlanda med destination München kanade vid 16.30-tiden i eftermiddag av taxibanan på väg ut mot startbanan. Varken någon bland de 76 passagerarna eller personalen ombord ska ha skadats.

– Vi skickade ut bussar men det visade sig att planet kunde bogseras tillbaka till gaten och passagerarna behövde aldrig evakueras, säger Klas Nilsson, presschef på Swedavia.

Vid 17-tiden var planet tillbaka vid gaten och skule därefter kontrolleras så att det inte fått några skador i samband med incidenten - som skedde i relativt låg hastighet.

– Det var inte så att det brakade rakt ut utan man hamnade helt enkelt med hjulen ute i gräset och det finns ingen backmaskin på flygplan så då är det enklast att bara slå av maskinerna och bogseras istället för att piloten själv förssöker lösa situationen, säger Klas Nilsson.

Annons
X

Enligt honom skedde det en liknande incident förra året.

– Det kan hända helt enkelt och det kan bero på halka, det kan också vara den mänskliga faktorn. Vad som var orsaken i dag är det för tidigt att säga något om, säger Klas Nilsson.

QUIZ | Har du koll på åren som gått?

2012: Vilket öknamnfick skandalkaptenen?

quiz.svd.se

2011: Katastrofer ochstörtade diktatorer

quiz.svd.se

2010: Vad minns duav skandalernas år?

quiz.svd.se
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X