Annons

Flyget på uppgång – men nästa storm väntar

Branschorganisationen ACI Europe räknar efter en oväntat låg aktivitet i juni med att det dröjer till 2024 innan flygtrafiken är tillbaka på 2019 års nivåer. På bilden: en av Lufthansas Boeing 747. Arkivbild.
Branschorganisationen ACI Europe räknar efter en oväntat låg aktivitet i juni med att det dröjer till 2024 innan flygtrafiken är tillbaka på 2019 års nivåer. På bilden: en av Lufthansas Boeing 747. Arkivbild. Foto: Boris Roessler/DPA/AP

Flygbranschen har på flera håll kommit i gång förvånansvärt snabbt, enligt experter. Men trots vissa ljusglimtar i coronamörkret kan det här bara vara början av stormen.

– Flygbolagen befinner sig i ett väldigt osäkert läge, säger Jean-Marie Skoglund, analytiker på Transportstyrelsen.

Under strecket
Åsa Johansson / TT
Publicerad

Restriktioner lättas, gränser öppnas och flygbolag ökar kapaciteten. I världens luftrum har trafiken återupptagits så smått efter det att flygindustrin kastats in i krisen.

Statistik från Flightradar24 visar en uppgång i trafiken sedan andra halvan av april, då den var som lägst. Då ägde omkring 28 000 kommersiella flygningar rum i världen varje dag. Nu är man uppe i drygt 63 000 flighter dagligen, som i sin tur kan jämföras med att det i början av året gjordes över 110 000 kommersiella flygningar per dag.

Annons
Annons
Annons