Annons

Flygbolagen satsar på smakliga upplevelser

I luften är maten det nya svarta. Flygbolagen konkurrerar med läckra rätter och middag med tända ljus. Lilla Sverigeflyg är med på noterna och serverar mat med kraft i smaken och tillagad av lokala råvaror.

Publicerad

Flygresenärer har länge klagat över trist, inplastad mat och flygbolagen har kontrat med studier som visar att en tredjedel av smaklökarna slutar fungera på tiotusen meters höjd. För några år sedan sponsrade även matjätten Unilever en studie som visade att smakupplevelsen stördes av bruset från motorerna.

Men nu är den torra, smaklösa flygplansmaten historia. British airways har anlitat stjärnkocken Heston Blumenthal, känd för matglada experiment som ormgröt och kycklingcurryglass. Han konstaterade snabbt att det inte gick att dränka maten i mer salt och gick istället in för att höja ”umami-faktorn”.

Flygplansmat som vi inte är vana vid att se den.

Foto: MADSEN Bild 1 av 3

Kocken Niclas Robertsson driver Pio country club, och lagar maten som serveras ombord på Sverigeflyg mellan Halmstad och Stockholm.

Foto: MADSEN Bild 2 av 3

Turksish Airlines mat i ekonomiklass har fått utmärkelsen bäst i världen.

Foto: TURKISH AIRLINES Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons
Annons