Annons
X
Annons
X

Flygbiljetterna faller i pris – under hela 2016

Priserna för att flyga blir allt lägre. Framför allt gäller det långdistansflygningar. Oljeprisfallet bidrar till att priserna väntas fortsätta ned under resten av året.

Oljepriset

Priserna för att flyga har stadigt pressats ned under många år och inget tyder på att trenden är på väg att vända. Tvärtom. Enligt Svenskt flygprisindex, en sammanställning som görs av resesökmotorn Travelmarket.se, har priserna för att göra resor sjunkit på flera rutter.

Jämförelsen görs med motsvarande period förra året och gäller i det här fallet resor som görs i mitten av februari. Genomsnittspriset för att göra en långdistansresa från Stockholm ligger nu på 4 327 kronor, en nedgång med 10 procent jämfört med för ett år sedan.

Enligt Ole Stouby, vd för Travelmarket.se, kommer troligen flygpriserna att fortsätta ned under resten av året. Orsaken är att konkurrensen mellan flygbolagen är fortsatt hård samtidigt som de får lägre kostnader när bränslepriset gått ned.

Annons
X

I undersökningen har man tittat på resor från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till destinationer som Bangkok, Los Angeles, New York, Dubai med flera.

Även priserna för att flyga inom Europa har pressats och i det här fallet är det framför allt lågkostnadsbolagen som, enligt undersökningen, bidrar till att trycka ned priserna.

Resenärer kan se fram mot billigare flygbiljetter under 2016. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Prisexempel för vårresa

SvD sökte efter flygbiljetter till några populära destinationer på sajter som jämför flygpriser. Vi valde avresa fredagen den 8 april och hemresa en vecka senare. Priserna är något avrundade.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  New York: 3 500 kr (med ett byte), 3 750 (direkt)

  Bangkok: 4 700 kr (ett byte)

  Tokyo: 5 100 kr (ett byte)

  Annons
  Annons
  X

  Resenärer kan se fram mot billigare flygbiljetter under 2016.

  Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X