”Flum för många – men det mesta är rimligt”

”Joana och Bella, Sacred womb women’s festival, Ängsbacka, 2017.” Från fotograf Elin Berges serie ”Awakening” om den nya nyandligheten bland kvinnor. Bilderna  är en del av det nordiska fotokollektivet Moments grupputställning ”Almost perfect” som visas på Västerbottens Museum fram till den 3 februari 2019.
”Joana och Bella, Sacred womb women’s festival, Ängsbacka, 2017.” Från fotograf Elin Berges serie ”Awakening” om den nya nyandligheten bland kvinnor. Bilderna är en del av det nordiska fotokollektivet Moments grupputställning ”Almost perfect” som visas på Västerbottens Museum fram till den 3 februari 2019. Foto: Elin Berge

Kraften i den nyandlig rörelsen, det ser fotografen Elin Berge som åkte på ”Sacred womb women’s festival” för att skildra kvinnors nyandlighet. Bilderna ställs nu ut på Västerbottens museum som en del i fotografkollektivet Moments utställning ”Almost perfect”.

Under strecket
Publicerad
Annons

Varför valde du att skildra nyandlighet i ditt bidrag till utställningen?

– Vi i Moment utgick från begrepp som ofta förknippas med Norden, som individualism, jämlikhet, sekularism och naturromantik. Jag är intresserad av religion och ville utforska det sekulära Sverige: är vi verkligen så rationella som vi tror? Går det att hitta andlighet här? Så jag gav mig ut och letade efter Gud!

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons