Annons

Florence and The MachineFlorence tänder gnistor med skarpa kontraster

Florence and The Machine i Globen. Florence Welch är klädd i en skir spetsklänning som man inte kan titta sig mätt på, skriver Annah Björk.
Florence and The Machine i Globen. Florence Welch är klädd i en skir spetsklänning som man inte kan titta sig mätt på, skriver Annah Björk. Foto: Sofia Blomgren / Rockfoto

Florence Welch är den moderna tidens popikon, med ett uttryck som kontrasterar det ljuva mot det explosiva. Mellan skörheten och det öronbedövande rockdundret finns en tändande gnista.

Under strecket
Publicerad

Minuterna innan en barfota Florence Welch gör entré i Globen känns som vilostunden efter ett yogapass. Långsamma toner plingar behagligt, medan ett varmt ljus lägger sig över scen. Sedan dundrar ”June” i gång till dubbla trumset och ett anslag som får takhöjden i arenan att bli ännu högre än sina 85,2 meter. 

Det är en av de starkaste inledningar av en konsert jag sett, så direkt och påträngande tydlig. Ett finalnummer på en sen festivalspelning i sommarnatten, snarare än ett intro en glåmig måndag i mars.

Annons
Annons
Annons