Annons
X
Annons
X

Flopp för Facebooks första vecka på börsen

Minus 17 procent. Det blev en dyster premiärvecka för haussade Facebook första veckan på börsen. Nu menar experterna att floppen kan slå mot småspararnas förtroende för hela aktiemarknaden.

Tekniskt strul. Legala stämningar. Hot om att lämna Nasdaq. Det var mycket som inte stämde för den sociala nätverkssajten första veckan på börsen. Men framförallt: marknaden tyckte att introduktionspriset var för högt och aktien föll som en sten.

– Facebooks börsnotering är ännu en i raden av punkter som ger upphov till oro för att finansmarknaderna inte är ett säkert ställe för individuella investerare. Det säger John Taft till nyhetsbyrån Reuters. Han är chef för Royal Bank of Canada's amerikanska kapitalförvaltningsdel, som var en av de 33 garanterna för emissionen.

En del trodde att en lyckad Facebook-notering skulle kunna bidra till att återupprätta förtroendet för börserna efter finanskrisen 2008 och Madoff-skandalen. Men i en stor artikel på Reuters pekar flera experter på att effekten nu kan bli den motsatta. Läs hela artikeln här.

Annons
X

SvD Näringsliv

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X