Flodgren misstros som ordförande

Boel Flodgren misslyckades i Skandia. Nu ifrågasätts hennes ordförandeskap i Sparbanken Finn, Sveriges största självständiga sparbank. I Skandia satt hon som konsumenternas representant i styrelsen. Sparbanken Finn, med 30 miljarder i omsättning, har kunderna som enda intressenter.

Under strecket
Publicerad
Annons

Boel Flodgrens anseende som styrelseproffs fick sig en ordentlig törn när hon och de andra i den gamla Skandiastyrelsen inte beviljades ansvarsfrihet av aktieägarna på stämman för två veckor sedan.
Beslutet gör det fritt fram för Skandia att stämma ledamöterna i den tidigare styrelsen. Det är också en ytterst ovanlig och i högsta grad allvarlig markering från aktieägarna att man är missnöjd med insatsen.

– Skandiafrågan är graverande för Boel Flodgren. Att hon dessutom satt på Konsumentverkets mandat gör det extra allvarligt, säger Henrik Kvennberg, en av Sparbanken Finns drygt 70 huvudmän som ska bevaka insättarnas intresse.
Sparbanken Finn är per definition en bank som sätter konsumenterna i första rummet, påpekar Henrik Kvennberg. Det finns inga ägare utan allt överskott ska fördelas till Sparbankens kunder.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons